Huobi lanserar ny kryptobörs i Malaysia

Författad av: Ali Raza
november 28, 2020
  • Huobi lanserar ett nytt malaysiska dotterbolag, Huobi Labuan.
  • Lanseringen kommer bara två månader efter att den nya plattformen fått de nödvändiga licenserna.
  • Huobis växande ekosystem täcker sedan tidigare Thailand, Turkiet, Argentina och USA.

Huobi Global, en ledande kryptobörs med bas i Singapore, har haft ett besvärligt år fyllt med osäkerhet och olika rykten. Men Huobi Groups flaggskeppsbörs verkar äntligen ha något positivt att rapportera, eftersom de igår avslöjade lanseringen av en ny oberoende börs i Malaysia.

Huobi lanserar ytterligare ett nytt dotterbolag

Den nya börsen heter Huobi Labuan och riktar sig mot den malaysiska marknaden. Börsen lanserar sina handelstjänster inom kort efter att ha beviljats licens att fungera som mäklare för digital tillgångshandel från landets myndigheter i september.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Börsen kommer att inleda verksamheten med en testperiod på nio månader då de erbjuder kryptoderivat och spothandel för mer än ett dussin mynt.

De kryptor som stöds inkluderar bland annat Bitcoin, Ethereum, EOS och Huobis egna Huobi-token.

Det är också värt att nämna att den nya plattformen kommer att fungera som Huobi Clouds lokala driftspartner. Det innebär att den kommer att kunna använda Huobis egen handelsteknik för lokala digitala transaktionsmäklartjänster.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Huobi lägger till ytterligare en region i sitt växande ekosystem

Den malaysiska börsen är det senaste dotterbolaget som den stora börsen har startat.

Hittills har företaget etablerat sin närvaro i ett antal länder, inklusive Thailand, Turkiet, Argentina och till och med USA, även om de gjorde entré på den sistnämnda marknaden genom ett partnerskap med HBUS.

I vanlig ordning upplever börsen också vissa regleringsproblem på viss marknader. Men trots det fortsätter den att utvecklas och expandera. Det har engagerat sig i DeFi-sektorn, utökat sitt erbjudande och decentraliserat en rad onlineprojekt, inklusive Filecoin (FIL).