At Home Groups nettoomsättning steg 47,5% under det tredje kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
december 2, 2020
  • At Home Groups omsättning steg med 47,5% under tredje kvartalet.
  • Återförsäljaren rapporterar 35,10 miljarder pund i nettoresultat under kvartalet.
  • At Home Group värderar sin totala likviditet till 268,58 miljoner pund.

At Home Group Inc. (NYSE: HOME) meddelade igår att deras nettointäkter under tredje kvartalet landade på 35,10 miljarder pund, vilket motsvarar en vinst per aktie på 53 pence. Under motsvarande kvartal ifjol bokförd kedjan ett nettoresultat på 10,88 miljoner pund eller 17,14 pence per aktie.

At Home konstaterade också att deras justerade resultat före räntor, skatter, avskrivningar och avskrivningar (EBITDA) såg en massiv årlig tillväxt med 184,9% under tredje kvartalet till 69,90 miljoner pund. Vad gäller nettoomsättningen rapporterade det amerikanska företaget en ökning med 47,5% på årsbasis och den jämförbara butiksförsäljning ökade med 44,1% under tredje kvartalet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under föregående kvartal (Q2) bokförde At Home en nettoomsättningstillväxt på 50,5%, enligt den rapport som publicerades under den första veckan i september.

At Home Group värderar sin totala likviditet till 268,58 miljoner pund

Det Plano-baserade företaget förbättrade sin skuldsättningsgrad under kvartalet till 0,9. At Home minskade sin långfristiga skuld till 234,37 miljoner pund och värderade sin totala likviditet vid slutet av tredje kvartalet till 268,58 miljoner pund.

At Home driver för närvarande 219 butiker i 40 stater. Det NYSE-noterade företaget öppnade inga nya butiker under det senaste kvartalet. Det avstod också från att ge en prognos för framtiden på grund av osäkerheten kring covid-19. Covid-19-pandemin har hittills infekterat fler än 14 miljoner människor i USA och orsakat över en kvarts miljon dödsfall.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

VD Lee Birds kommentarer

VD Lee Bird kommenterade resultatrapporten:

”På lång sikt är jag väldigt inspirerad av vår förmåga att utöka vår marknadsandel i en stor, mycket fragmenterad och växande bransch. Vi har potential att växa vår butiksbas nästan trefaldigt och våra fastighetsmöjligheter blir bara starkare. Vi tror också att vi kan öka intäkterna per butik betydligt genom både våra butiks- och omnichannel-strategier. Med vårt unika, värdeorienterade erbjudande, begåvade teammedlemmar och vår växande lojalitetsbas kan vi vara förstahandsvalet bland återförsäljare av heminredning under många år framöver.”

At Home Groups aktier steg med mer än 1,5% under efterhandeln igår. På årsbasis har aktien nu stigit med nästan 250%. I skrivande stund har At Home Group ett börsvärde på 1,18 miljarder pund.