Hewlett Packard Enterprise rapporterar 116,99 miljoner pund i nettovinst under fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
december 2, 2020
  • Hewlett Packard Enterprise rapporterar 116,99 miljoner pund i nettovinst under fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företaget uppger att intäkterna förblev oförändrade jämfört med fjolåret.
  • HPE flyttar sitt huvudkontor från San Jose till Houston.

Hewlett Packard Enterprise Co. (NYSE: HPE) publicerade sin resultatrapport för räkenskapsårets fjärde kvartal igår och överträffade analytikernas förväntningar. Företaget meddelade också att de flyttar sitt huvudkontor från San Jose till Houston.

HPE föll med strax under 1% under efterhandeln igår. Hittills i år har företagets aktier tappat 30% på aktiemarknaden trots att de återhämtat sig med nästan 45% sedan årets lägstanivå i mars på grund av covid-19-störningar. Läs mer om varför priserna stiger och faller på aktiemarknaden.

HPE ekonomiska resultat för Q4 jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

HPE rapporterade att dess icke-GAAP-vinst under fjärde kvartalet landade på 27,57 pence per aktie, jämfört med de 25,33 pence per aktie som analytiker förväntat sig. Under föregående kvartal (Q3) bokförde HPE 23,84 pence per aktie i icke-GAAP-vinst, enligt rapporten som publicerades under den sista veckan i augusti.

Det amerikanska multinationella företaget rapporterade 116,99 miljoner pund i nettoresultat under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 8,94 pence per aktie. Under motsvarande kvartal ifjol låg nettoresultatet på betydligt lägre 6,71 miljoner pund eller 0,75 pence per aktie.

HPE meddelade också att deras intäkter var oförändrade jämfört med fjolårets motsvarande kvartal på 5,37 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutspått intäkter på 5,20 miljarder pund en vinst per aktie på 33,53 pence.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

CFO Tarek Robbiatis kommentarer

CFO Tarek Robbiati från HPE kommenterade den finansiella rapporten och sa:

”Vi har återgått till intäkterna vi såg före pandemin, vilket gör detta till ett fantastiskt kvartal.”

CFO Robbiati betonade också att HPE kommer att behålla ett strategiskt nav i San Jose och att flytten till Texas förväntades ske gradvis.

I separata nyheter från USA rapporterade även Salesforce sina kvartalsresultat på tisdag.

HPE presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 20%. I skrivande stund värderas företaget till 10,74 miljarder pund.