Splunks Q3-förlust ökar till 150 miljoner pund på grund av covid-19

Författad av: Wajeeh Khan
december 3, 2020
  • Splunks förlust ökade till 150,72 miljoner pund under tredje kvartalet när covid-19 drabbade försäljningen.
  • Det amerikanska multinationella företaget rapporterar 417,83 miljoner pund i intäkter under kvartalet.
  • Splunk säger att de totala utgifterna ökade med 27% på årsbasis under samma period.

Igår rapporterade Splunk Inc. (NASDAQ: SPLK) en ökad förlust under räkenskapsårets tredje kvartal på grund av covid-19-pandemin som tvingat mängder av företag till distansarbete. Splunk meddelade också att kostnaderna ökade under det senaste kvartalet, vilket ytterligare påverkade det ekonomiska resultatet.

Aktierna i företaget föll med nästan 20% under efterhandeln igår. Aktierna i Splunk Inc. handlas nu till 124 pund per aktie, vilket motsvarar en tillväxt på cirka 10% hittills i år på aktiemarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som jämförelse hade aktierna i Splunk, som du kan lära dig att köpa online här, fallit till 71,59 pund per aktie i mars när effekterna av covid-19-pandemin var som värst.

Splunk Q3-resultat jämfört med analytikernas förväntningar

Splunk rapporterade 150,72 miljoner pund i förlust under tredje kvartalet, vilket motsvarar 94 pence per aktie. Förlusten var betydligt lägre på 43,08 miljoner pund eller 28,42 pence per aktie under motsvarande kvartal ifjol. FactSet-konsensus för förlust per aktie under det senaste kvartalet var 76 pence.

Vad gäller intäkter bokförde det amerikanska multinationella bolaget 417,83 miljoner pund under tredje kvartalet jämfört med föregående års 468,47 miljoner pund. Analytiker hade förutspått högre intäkter på 458,52 miljoner pund för Splunk under tredje kvartalet. För det föregående kvartalet (Q2) rapporterade Splunk Inc. 368 miljoner pund i totala intäkter, enligt rapporten som publicerades den sista veckan i augusti.

Splunk meddelade också igår att dess intäkter från molntjänster steg 80% under det senaste kvartalet till 108,24 miljoner pund. Licensintäkterna landade på 179,67 miljoner £pundunder tredje kvartalet, vilket var en minskning med över 35% jämfört med året innan.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Splunks totala utgifter ökade med 27% under tredje kvartalet

Enligt Splunk ökade de totala utgifterna med 27% på årsbasis under tredje kvartalet till 102,33 miljoner pund. Omkostnaderna ökade med 439,30 miljoner pund, eller 3,8%, under det senaste kvartalet. Det San Francisco-baserade företagets årliga återkommande intäkter steg med 44% under tredje kvartalet till 1,55 miljarder pund.

I separata nyheter från USA meddelade det elektroniska designautomationsföretaget Synopsys Inc. på igår att deras intäkter steg med 9,6% under budgetåret 2020.

Splunk presterade positivt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på cirka 45%. I skrivande stund har det amerikanska företaget ett marknadsvärde på 24,71 miljarder pund.