Ska du investera i Toyotas aktier i december?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 7, 2020
  • Toyota uppger att deras globala försäljning av elfordon kan nå 5,5 miljoner om året innan 2025.
  • Företaget höjde sin globala försäljningsprognos till 9,4 miljoner fordon för räkenskapsåret 2021.
  • Toyota expanderar sin PROACE-serie av elektriska fordon.

Aktierna i Toyota (NYSE: TM) har funnit ett starkt stöd över 130 dollar, men kämpar fortfarande för att stiga över 140 dollar. Toyotas försäljning i USA sjönk med bara 1% i november och företaget har nu ökat sin globala försäljningsprognos till 9,4 miljoner fordon.

Grundläggande analys: Toyotas försäljning i USA sjönk bara 1% i november

Toyota är den största biltillverkaren i Japan och den näst största i världen bakom Volkswagen. Företaget är samtidigt den globala marknadsledaren inom försäljning av hybridbilar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Toyota har meddelat att de expanderar sin serie elektriska PROACE-fordon till att inkludera personbilar och lätta nyttofordon. De nya versionerna av PROACE-serien kommer att introduceras i februari 2021 och företaget kommer att ge en batterigaranti för 8 år/160 000 km.

Trots covid-19-pandemin går Toyotas verksamhet bra. Toyota meddelade att deras årliga globala försäljning av elfordon kan nå 5,5 miljoner år 2025, och företaget höjde sin globala försäljningsprognos till 9,4 miljoner fordon för räkenskapsåret 2021.

”Automatisk elektrifiering utvecklades snabbare än väntat och tidslinjen för att nå den nivån av elektrifierad försäljning (hybrid, plug-in hybrid, elektrisk, bränslecellväte) är fem år tidigare än ursprungligen planerat,” säger Seiya Nakao, ordförande och president för Toyota.

I USA sjönk Toyotas försäljning endast med 1% i november till 205 764 fordon, vilket är över förväntan. Lastbilsförsäljningen minskade med 0,4% på årsbasis till 139 825 enheter samtidigt som företaget ökade sin hybridförsäljning med 48% till 33 665 enheter i USA

Den mest positiva nyheten är att bilförsäljningen i Kina steg med 12,5% i oktober, vilket var den fjärde månaden i rad med ökad försäljning på världens största bilmarknad.

Grunderna för detta företag är utmärkta, företaget har ökat sin globala försäljningsprognos och utdelningen förblir stabil. Med ett börsvärde på 193 miljarder dollar är aktien fortfarande undervärderad i förhållande till de andra biltillverkarnas, och kanske kan det vara en bra tid att investera i Toyota-aktier just nu.

Teknisk analys: Den positiva trenden fortsätter

Datakälla: tradingview.com

Toyotas aktier har harft en uppåtgående trend de senaste månaderna, och för närvarande finns det inget som tyder på att trenden skulle vändas. De viktiga stödnivåerna är 130 och 120 dollar, samtidigt som 140, 145 och 150 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset skulle stiga över 140 dollar så skulle det vara en signal att köpa Toyota-aktier, men om priset sjunker under 120 dollar skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 100 dollar. Om priset sjunker de kommande månaderna kan ett pris i intervallet 120 till 100 dollar vara ett bra tillfälle att köpa Toyota-aktier.

Sammanfattning

Toyota-aktier kan vara ett bra investeringsalternativ, och de flesta finansanalytiker förväntar sig också att priset kommer att stiga avsevärt de kommande åren. Företaget höjde sin globala försäljningsprognos till 9,4 miljoner fordon för verksamhetsåret 2021 och med ett börsvärde på 193 miljarder dollar är denna aktie fortfarande undervärderad i förhållande till de andra biltillverkarnas. Om priset stiger över 140 dollar i december så skulle det vara en köpsignal, men om priset sjunker under 120 dollar skulle det vara en stark säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 100 dollar.