Mattels aktier stiger efter bättre än förväntat Q3-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 9, 2020
  • De totala intäkterna ökade med 10,1% under tredje kvartalet medan QAP GAAP EPS låg på 0,91 dollar
  • Företaget förväntar sig att nettoomsättningen och bruttoförsäljningen kommer att öka under fjärde kvartalet
  • JPMorgan och UBS uppgraderade Mattels aktier, men det är kanske inte den bästa tiden att köpa just nu.

Aktierna i Mattel (NASDAQ: MAT) har stigit från 13,4 till över 16 dollar sedan början av november och det aktuella priset ligger nu runt 15,9 dollar. JPMorgan och UBS har nu höjt sina kursmål för Mattels aktie efter att företaget redovisade bättre resultat än förväntat under tredje kvartalet.

Grundläggande analys: De totala intäkterna ökade med 10,1% under tredje kvartalet

Mattel, Inc. är en amerikanskt multinationellt leksakstillverkare som säljer produkter i fler än 150 länder. Till de mest populära leksaksmärkena hör bl.a. Fisher-Price, Barbie, Hot Wheels och Thomas & Friends.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mattel är världens näst största leksakstillverkare sett till intäkter och företaget verkar genom tre affärssegment: Nordamerika, internationell och American Girl.

Mattels aktier har stigit efter att företaget rapporterat bättre än förväntat Q3-resultat. De totala intäkterna ökade med 10,1% jämfört med motsvarande kvartal ifjol till 1,63 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,91 dollar. ”Baserat på det POS-momentum vi ser, de låga detaljhandelslagren och den tidiga början av högtidsshoppingperioden förväntar vi oss att nettoomsättningen och bruttoförsäljningen kommer att öka under fjärde kvartalet,” säger ordförande och VD Ynon Kreiz.

UBS har uppgraderat Mattels aktier i november till rankingen ”köp” tack vare de stabila tillväxttrenderna för varumärkena Fisher-Price och American Girl. ”Vi ser utrymme för EPS-konsensus att gå upp 40% högre för Q4’20/2021,” sa en analytiker från UBS.

JPMorgan uppgraderade också Mattels aktier eftersom dess svagare varumärken har utvecklats bättre än väntat under tredje kvartalet, och dess starkare varumärken (Barbie, Hot Wheels) förblir stabila.

Företaget har också tecknat ett flerårigt globalt licensavtal med PGS Entertainment för en kommande animerad förskoleserie. Mattel kommer att skapa en komplett serie Fisher-Price-leksaker enligt detta avtal, som kommer att lanseras 2022.

Aktier i Mattel kan vara ett bra investeringsalternativ och priset förväntas stiga avsevärt de närmaste åren. Med det aktuella börsvärdet på 5,38 miljarder dollar är aktien inte övervärderad, men det är kanske inte rätt tid att köpa Mattel-aktier just nu eftersom priset kan försvagas under de kommande veckorna.

En korrigering kan vänta för den amerikanska aktiemarknaden, och om detta händer kommer Mattel-aktierna troligen att handlas på lägre prisnivåer.

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån vid 17 dollar

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att aktiekursen har stigit från 6,5 till över 16 dollar sedan i mars, och att det aktuella priset ligger runt 15,9 dollar. De nuvarande supportnivåerna är 15 och 14 dollar, samtidigt som 16 och 17 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset faller under den kommande perioden kan ett pris i intervallet 10 till 12 dollar vara ett bra tillfälle att investera i Mattel-aktier. Om priset å andra sidan stiger över motståndsnivån vid 17 dollar kan nästa mål vara runt 18 eller till och med 20 dollar.

Sammanfattning

Mattels aktier har stigit efter att företaget rapporterat bättre än förväntat Q3-resultat. De totala intäkterna ökade med 10,1% jämfört med motsvarande kvartal ifjol till 1,63 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,91 dollar. JPMorgan och UBS uppgraderade Mattels ranking nyligen, men det är kanske inte är rätt tid att köpa Mattel-aktier just nu eftersom priset kan försvagas under de kommande veckorna.