MyEtherWallet samarbetar med Staked för att erbjuda staking via app för ETH2

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 10, 2020
  • MyEtherWallet den första Ethereum-plånboken som erbjuder staking för ETH2 till sina användare.
  • Användare måste sätta in 32 ETH för att delta i staking, enligt MEW:s VD.
  • Staked erbjuder en nod och tillhandahåller programvara för att låta MEW:s användare hantera stakingen.

MyEtherWallet MEW, en känd Ethereum-programvaruplånbok, blir den första Ethereum-plånboken som lanserar stakning för Ethereum 2.0. Enligt en rapport som publicerades den 8 december kommer MEW att samarbeta med nodtjänsteföretaget Staked för att erbjuda funktionen. MyEtherWallet erbjuder nu sina användare (via webben eller mobila plånböcker) möjligheten att sätta in ETH-tokens via Ethereum 2.0 Beacon Chain-insättningskontraktet – ett smart kontrakt som utgör grunden för nätverkets uppgraderade blockchain-infrastruktur.

MyEtherWallets VD och grundare Kosala Hemachandra sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Genom att integrera Staked tillåter vi användare att staka på Ethereum 2.0 på ett sätt som är enkelt och tillgängligt av naturen. Ethereum 2.0 är ett stort steg för vår community och vi vill att MEW-användare ska veta att eftersom Ethereum fortsätter att spela en mer och mer framträdande roll i världen kommer vi att fortsätta bygga MEW till en knutpunkt för hela Ethereums ekosystem.”

Enligt rapporten behövs en Ethereum-nod för att ETH ska kunna stakas för uppgraderingen. Staked kommer att vara värd för denna nod och erbjuda programvara som gör det möjligt för MyEtherWallet-användare att hantera sina insättningar. Enligt MyEtherWallet och Staked kommer tjänsten inte att fungera som förvaltare, vilket innebär att användare behåller full kontroll över sina nycklar.

Enligt Hemachandra måste användarna staka 32 ETH för att delta. Staked kommer enligt uppgift att spela nyckelrollen för att driva en valideringsnod för dem, vilket även gör det enkelt för användare som saknar teknisk kunskap att delta. Upplägget innebär att processen kan genomföras utan att användarna vidtar några ytterligare åtgärder.

Stakers blir validerare i ETH2

Enligt rapporten kommer stakers i Ethereum 2.0 att bli validerare i det förnyade nätverket. De kommer att ersätta miners när nätverket gradvis växlar till en konsensusmekanism. För att bli validerare måste användarna staka minst 32 ETH i Beacon Chain-insättningskontraktet. Enligt Hemachandra kommer MyEtherWallet-stakers också att få valideringsbelöningar i ETH. De kommer däremot inte att få tillgång till dessa medel förrän under fas 2 av uppgraderingen av Ethereum-nätverket, som kommer att pågå under ungefär två år framöver.

Nyheten kommer efter att Ethereum meddelade att Beacon Chain (fas 0) lanserades den 1 december. Sedan lanseringen har flera börser, inklusive Kraken och Coinbase, meddelat att de lanserar staking i Ethereum 2.0. Till skillnad från MyEtherWallet kräver dock börserna att deras användare godkänner att börserna förvaltar deras nycklar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust