Läge att investera när Stellar (XLM) har sjunkit mer än 20% sedan början av december?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 12, 2020
  • Alla större kryptovalutor har tappat i värde den här handelsveckan.
  • Om priset på Stellar sjunker under 0,150 dollar skulle det vara en stark säljsignal.
  • En av Tysklands äldsta banker kommer att lansera EURB-stablecoin på Stellar-nätverket.

Alla större kryptovalutor har tappat i värde denna handelsvecka, och priset på Stellar (XLM) är också under press. Bitcoin handlas under 18 000 dollar igen, vilket indikerar att priset kan försvagas ännu mer.

Grundläggande analys: En av Tysklands äldsta banker har meddelat att de lanserar EURB-stablecoin på Stellar-nätverket

Priset på Stellar har sjunkit med mer än 20% sedan början av december och det nuvarande priset ligger runt 0,156 dollar. Bitcoin handlas under 18 000 dollar igen, och vissa analytiker säger att kryptovalutamarknaden har en lång väg kvar att falla.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En av Tysklands äldsta banker har meddelat att den kommer lansera EURB-stablecoin på Stellar-nätverket. EURB-stablecoin är den första stablecoin som utfärdas direkt av ett bankinstitut på Stellar, vilket utan tvekan är positiva nyheter.

”Vi är stolta att meddela att Bitbond och Bankhaus von der Heydt nu emitterar Euro Stablecoin (EURB), den första stablecoin som utfärdas direkt av ett bankinstitut på Stellar. En högkvalitativ och bankemitterad eurotillgång på Stellar är betydelsefullt för användarna och utvecklarna i vårt nätverk. Det driver en ny våg av finansiell innovation, som direkt utnyttjas av Stellar-baserade appar,” säger Denelle Dixon, VD för Stellar Development Foundation.

Stellar har sin egen kryptovaluta som kallas Lumens ($XLM) och fungerar som en ideell verksamhet. Av denna anledning debiteras varken institutioner eller individer för sina transaktioner i nätverket.

Stellar-plattformen kan vara bankvärldens framtid, och det är också värt att nämna att Stellar har många fördelar jämfört med Bitcoin. Bitcoin-transaktionsbekräftelser kan ta flera minuter transaktionskostnaderna är höga, medan Stellar-transaktioner bekräftas inom ett par sekunder till mycket låga kostnader.

Stellar undviker den kostsamma mining-processen med hjälp av sitt effektiva Stellar Consensus Protocol och därför finns inga incitament att sakta ner nätverket för att höja avgifter eller andra intressekonflikter. Trots det finns det fortfarande en viss osäkerhet kring projektet och uppenbara risker vad gäller att köpa Stellar (XLM) i december.

Teknisk analys: Stjärnpriset kan försvagas ännu mer i december

Priset på Stellar har försvagats från 0,20 till under 0,14 dollar på mindre än två veckor, och det nuvarande priset ligger runt 0,156 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,170, 0,175 och 0,180 dollar, samtidigt som 0,150 och 0,140 dollar representerar de aktuella stödnivåerna. Om priset stiger över 0,170 dollar skulle det vara en signal att köpa Stellar (XLM) och då ligger vägen fri upp till 0,180 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,150 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då riskerar det fortsätta falla ned till 0,140 dollar.

Sammanfattning

Alla större kryptovalutor har tappat i värde denna handelsvecka, och priset på Stellar (XLM) är också under press. En av Tysklands äldsta banker har meddelat att den kommer att lansera EURB-stablecoin på Stellar-nätverket. Om priset sjunker under 0,150 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och då riskerar det fortsätta falla ned till 0,140 dollar.