Kim Dotcom hypar Bitcoin Cash – förutspår ett pris över 2 000 pund 2021

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on dec 18, 2020
  • Enligt Dotcom är BTC bra för tillgångslagring och BCH för betalningar.
  • Han tror att BCH kommer att stiga med upp till 900% tack vare låga avgifter och snabba transaktioner.
  • Enligt Dotcom har BCH stor potential för handlare som missade BTC-tåget.

Kim Dotcom, VD och grundare av Megaupload, förutspår att Bitcoin Cash (BCH) kommer att stiga med upp till 900% det kommande året. Dotcom hypade den sjätte största kryptovalutan sett till marknadsvärde i en tweet den 17 december. I tweeten slog internetentreprenören också fast att bitcoin (BTC) är det bästa alternativet vad gäller tillgångslagring, men enligt honom är BCH bättre för betalningar.

Hans tweet framkallade blandade reaktioner på Twitter. En stor del av kryptoentusiasterna som svarade på hans tweet ställde sig frågande till att BTC skulle vara perfekt för tillgångslagring och BCH bättre för betalningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Mjukvaruutvecklaren Josh Ellithorpe ställde sig däremot på Dotcoms sida och höll med om att BCH är undervärderat just nu. Han konstaterade att myntet representerar en enorm möjlighet för kryptohandlare, vilket Dotcom instämde med och tillade att BCH har stor potential för kryptoentusiaster som missade att investera i BTC tidigt.

En BCH-förespråkare sedan länge

Dotcoms tweet kom efter att BTC nyligen bröt över sin tidigare rekordnivå. Men det är inte första gången han öppet hyllat Bitcoin Cash. I januari i år gjorde han en intervju med BTC-maximalisten Tone Vays, där han menade att maximalister var dumma för att de ignorerar en P2P-kontantvision. I intervjun sa Dotcom också att Roger Ver, Bitcoin.coms VD, har många bra idéer. Till exempel sa Dotcom att Ver arbetade med imponerande projekt vad gäller säkerhet och integritet.

Denna nyhet kommer samtidigt som BCH fortsätter att handlas högre tack vare BTC:s momentum. De senaste sju dagarna steg myntet med 22,69%. I skrivande stund har myntet fallit något med 2,02% det senaste dygnet för att byta händer till 231,8 pund. Det har en daglig volym på 3 367 193 999 pund och ett börsvärde på 4 322 931 032 pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust