Här är köparnas nästa mål efter att eBay stigit med 38% i år

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 25, 2020
  • eBay höjer sin helårsprognos för 2020 och fortsätter att expandera sin marknadsplats.
  • Credit Suisse rankar eBay som ett "köp" med ett prismål på 70 dollar.
  • Om priset stiger över motståndsnivån vid 55 dollar kan nästa mål ligga runt 60 dollar.

Aktierna i eBay (NASDAQ: EBAY) steg från 28 dollar i mars till över 60 dollar vid ett par tillfällen under sensommaren, och det aktuella priset ligger nu runt 50 dollar. Företaget höjde sin helårsprognos för 2020 och Credit Suisse höjde i sin tur sitt prismål för eBay till 70 dollar.

Grundläggande analys: Credit Suisse höjde sitt prismål för eBay till 70 dollar

eBay är en e-handelsmarknad online som genererar stabila intäkter och en sund vinstmarginal. eBay fortsätter att expandera sin marknadsplats, och enligt många analytiker går företaget en ljus framtid till mötes.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

eBay rapporterade sina Q3-resultat i slutet av oktober. De totala intäkterna hade ökat med 25,5% jämfört med andra kvartalet till 2,61 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 0,88 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat (+40 miljoner dollar), och företaget höjde sin prognos för helåret 2020.

Företaget förklarade en kvartalsutdelning på 0,16 dollar per aktie kvartalsutdelning, vilket låg i linje med tidigare utdelningar, och trots den utmanande pandemisituationen förblir utdelningen säker. ”Vårt resultat under tredje kvartalet speglar styrkan i vår nyfokuserade strategi i kombination med den enorma outnyttjade potentialen på vår marknadsplats,” sa eBays VD Jamie Iannone.

eBay fortsätter att investera i kreativa och innovativa kundupplevelser, och vissa analytiker förutspår att e-handelsförsäljningen kommer att öka med mellan 25% och 35% på årsbasis under jul och nyår. eBays aktier förblir i en köpzon efter att Credit Suisse höjde sitt kursmål till 70 dollar, vilket representerar en potentiell uppgång med 39% för aktierna och ligger över Wall Streets genomsnittliga prismål för eBay på 61,23 dollar.

Teknisk analys: 55 dollar representerar den första motståndsnivån

Datakälla: tradingview.com

När vi tittar på diagrammet ovan (en årsperiod) så ser vi att aktiekursen steg från 28 dollar i mars till över 61 dollar i juli, och att det aktuella priset ligger runt 50 dollar. De viktiga supportnivåerna är 45 och 40 dollar, samtidigt som 55 och 60 dollar representerar motståndsnivåerna.

Om priset sjunker den närmaste tiden kan ett pris mellan 35 och 45 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i eBay-aktier. Om priset stiger över motståndsnivån vid 55 dollar kan nästa mål ligga runt 60 dollar.

Sammanfattning

eBay fortsätter att expandera sin marknadsplats, och enligt många analytiker går företaget en ljus framtid till mötes. eBays aktier förblir i en köpzon efter att Credit Suisse höjde sitt kursmål till 70 dollar, vilket representerar en potentiell uppgång med 39% för aktierna och ligger över Wall Streets genomsnittliga prismål för eBay på 61,23 dollar. Om priset stiger över motståndsnivån vid 55 dollar kan nästa mål ligga runt 60 dollar, men om priset faller under 40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.