Kellogg Company handlas platt efter att Credit Suisse sänkt kursmålet

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 28, 2020
  • Credit Suisse sänkte sitt prismål för Kellogg Company till 68 dollar.
  • Kellogg Company är rättvist värderat till det aktuella aktiekursen.
  • Ett nytt stimulanspaket kommer att driva dagligvaruhandeln och öka vinsten.

Aktierna i Kellogg Company (NYSE: K) har endast sett marginella förändringar de senaste månaderna, och det aktuella priset ligger runt 61 dollar. Credit Suisse har sänkt sitt prismål för Kellogg Company till 68 dollar.

Grundläggande analys: Credit Suisse sänkte sitt prismål för Kellogg Company till 68 dollar

Kellogg Company är ett amerikanskt multinationellt livsmedelsindustriföretag som producerar spannmål och mat. Antalet människor i USA som konsumerar frukostflingor förväntas öka från 283 miljoner till 290 miljoner före år 2024, och Kellogg Company går fortfarande starkt bland den del av befolkningen som övergått till att konsumera mer hälsosam mat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Vissa analytiker menar att företaget bör kunna tjäna på covid-19-krisen eftersom människor tvingas stanna hemma. Investerarnas uppmärksamhet riktas också mot ett koronavirushjälppaket, och de hoppas att ett nytt stimulanspaket kommer att driva dagligvaruhandeln och öka vinsten.

Kellogg Company rapporterade sina Q3-resultat i slutet av oktober. De totala intäkterna hade ökat med 1,8% på årsbasis till 3,43 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,01 dollar. De totala intäkterna ökade mer än förväntat (+30 miljoner dollar), men enligt Credit Suisse så var det inte tillräckligt.

Credit Suisse gav Kellogg Company en ”neutral” ranking och sänkte även sitt prismål för företaget från 77 till 68 dollar.

Kellogg Companys aktier har inte sett några nämnvärda prisförändringar de senaste månaderna, och den aktuella aktiekursen speglar företagets värde väl enligt min mening. Aktien är inte övervärderat, men det är inte rätt tid att köpa Kellogg Company-aktier just nu eftersom priset kan sjunka om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas.

Teknisk analys: Kellogg Companys aktier fortsätter att handla över stödnivån vid 60 dollar

Kellogg Companys aktier fortsätter att handla över stödnivån vid 60 dollar, och med ett börsvärde på 21 miljarder dollar är företagets värdering rimlig.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 60 och 56 dollar, samtidigt som 66 och 70 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 66 dollar skulle det vara en signal att köpa Kellogg Company-aktier, och nästa mål kan då ligger runt 70 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 56 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Kellogg Companys aktiers har bara sett marginella förändringar de senaste månaderna, och den aktuella aktiekursen motsvarar en rimlig värdering av företaget enligt min mening. Vissa analytiker säger att företaget bör kunna tjäna på covid-19-krisen eftersom människor tvingas stanna hemma, men Credit Suisse nedgraderade sitt prismål för Kellogg Company till 68 dollar.