SAP:s dotterbolag Qualtrics International ansöker om börsintroduktion i USA

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on dec 29, 2020
  • SAP:s dotterbolag Qualtrics International Inc. ansöker om en börsintroduktion i USA
  • Qualtrics rapporterar en intäktstillväxt på 32% till 408,12 miljoner pund under årets första nio månader.
  • MYT Netherlands Parent B.V. ansökte också om en amerikansk börsintroduktion igår.

Tyska SAP-ägda Qualtrics International Inc. meddelade sent igår att de ansökt om en börsintroduktion i USA som värderas till 74,20 miljoner pund. SAP SE (ETR: SAP) förvärvade den USA-baserade teknologileverantören år 2018 för 5,94 miljarder pund.

Qualtrics rapporterar en intäktstillväxt på 32%

I ansökan framkom att SAP America Inc. kommer att få en bestämmande andel i Qualtrics och äga alla deras B-aktier (423,2 miljoner) efter börsintroduktionen. Enligt företaget kommer Qualtrics att notera sin klass A-aktie under symbolen ”XM” på Nasdaq Global Select Market. Företaget förutspår att priset för aktierna kommer att landa på mellan 14,84 och 17,81 pund under börsintroduktionen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För de nio månaderna som avslutades den 30 september rapporterade Qualtrics en årlig intäktstillväxt med ungefär 32% till 408,12 miljoner pund. Nettoförlusten under perioden minskade till 191,45 miljoner pund jämfört med fjolårets betydligt sämre 638,46 miljoner pund.

I ansökan framkom också att J.P. Morgan och Morgan Stanley är de ledande försäkringsgivarna för Qualtrics första offentliga erbjudande. I oktober rapporterade SAP SE att Q3-intäkterna minskade med 4% i på årsbasis.

MYT Netherlands Parent B.V. ansöker om amerikansk börsintroduktion

I separata nyheter lämnade MYT Netherlands Parent B.V. också in en ansökan om amerikansk börsintroduktion igår. MYT är moderorganisationen för Mytheresa Group – en tysk lyxhandlare online som främst fokuserar på damkläder.

Börsnoteringen värderas till upp till 111,31 miljoner pund. MYT rapporterade också att nettoomsättningen under kvartalet som avslutades den 30 september landade på 114,76 miljoner pund, vilket motsvarar en tillväxt med 27,5% på årsbasis. MYT:s dotterbolag Mytheresa Group säljer kläder från de största modemärkena i världen, inklusive Gucci, Prada och Burberry.

Nettoinkomsten uppgick till 8,72 miljoner pund under perioden, jämfört med 3,90 miljoner pund i förlust under motsvarande kvartal ifjol. Företaget förklarade uppgången med att covid-19-pandemin begränsat människor till sina hem och påskyndade en övergång till onlineshopping i år.

Enligt MYT planerar de att notera ADS (amerikanska förvaringsaktier) under symbolen MYTE på New York Stock Exchange. Företaget uppgav att J.P. Morgan, Morgan Stanley, UBS Investment Bank, Credit Suisse, Cowen och Jefferies är de ledande försäkringsgivarna för deras amerikanska börsintroduktion.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust