Starbucks nära rekordnivåer efter att Cowen höjt sitt kursmål

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 30, 2020
  • Aktierna i Starbucks har haft i en uppåtgående trend under flera månader.
  • Analytikföretaget Cowen höjde sitt prismål för Starbucks från 110 till 112 dollar.
  • Trots det är aktiekursen just nu inte särskilt attraktiv för långsiktiga investerare.

Aktierna i Starbucks (NASDAQ: SBUX) har haft i en uppåtgående trend under flera månader och den tekniska analysen visar att det inte finns någon risk för en björnmarknad för tillfället. Starbucks har en mycket bra position på marknaden, men aktiekursen representerar inte en särskilt lockande startpunkt för långsiktiga investerare just nu.

Grundläggande analys: Cowen höjde sitt prismål för Starbucks till 112 dollar

Starbucks är en amerikansk multinationell kafékedja som finns på över 30 000 platser världen över i fler än 70 länder. Starbucks fortsätter att investera på de amerikanska och kinesiska marknaderna genom att förbättra sin digitala plattform samtidigt som företaget överväger att licensiera vissa icke-kärnmarknader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Covid-19-pandemin påverkar även Starbucks verksamhet och företaget har rapporterat ytterligare försämrad jämförbar försäljning i USA efter en nedgång med 4% i november och 3% i oktober. Företaget förväntar sig att den jämförbara försäljningen återhämtar sig helt först i slutet av 2022, men analytiker förblir trots det positiva till Starbucks.

Analytikföretaget Cowen höjde sitt prismål för Starbucks från 110 till 112 dollar med förhoppningar om att företagets strategi kommer att öka försäljningen i USA.

”Vi förblir säkra på att SBUX:s strategi kommer att öka försäljningen i USA. Starbucks är fortfarande vårt favoritaktie när allting öppnar igen, eftersom vi fortsätter att se 2021 som en ”beat & raise”-historia med tanke på var prognos på 2,90 dollar jämfört med konsensus på 2,80 dollar,” säger analytiker Andrew Charles från Cowen.

Starbucks har meddelat att antalet butiker ska öka med 6% årligen från 2022 till 2024, och företaget har inlett ett samarbete med Nestle och Pepsi för att utöka sin detaljhandel. Starbucks har en mycket bra position på marknaden, men aktiekursen är inte särskilt attraktiv för långsiktiga investerare.

Starbucks aktier är något övervärderade och företagets verksamhet kommer säkerligen att fortsätta påverkas av covid-19-pandemin de närmaste månaderna.

Teknisk analys: Starbucks aktier handlas nära rekordnivåer

Starbucks aktier handlas nära rekordnivåer och så länge som priset ligger över 80 dollar förblir aktien på en tjurmarknad.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 90 och 80 dollar, samtidigt som 110 och 115 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över motståndet vid 110 dollar skulle det vara en signal att investera i Starbucks aktier, och nästa mål kan då ligga runt 115 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 80 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och kanske även ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Med ett börsvärde på 123,9 miljarder dollar är den här aktien enligt min mening dyr, men så länge priset ligger kvar över stödet vid 80 dollar så finns det ingen risk för en björnmarknad. Covid-19-pandemin fortsätter att påverka företagets verksamhet, men Cowen höjde ändå sitt prismål för Starbucks från 110 till 112 dollar.