Är Altria Group ett ”köp” eller ”sälj” i januari?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on dec 31, 2020
  • Altria Groups aktier är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare.
  • Bank of America rankar Altria som ett "köp" med ett prismål på 50 dollar.
  • Altria Group erbjuder vinststabilitet och en attraktiv utdelningsavkastning.

Altria Group (NYSE: MO) aktier har enbart sett marginella förändringar de senaste månaderna och det aktuella priset ligger runt 40 dollar. Bank of America rankar Altria som ett ”köp” och aktierna i detta företag fortsätter att se ut som ett smart investeringsalternativ för 2021.

Grundläggande analys: Altria Group erbjuder vinststabilitet

Altria Group är ett amerikanskt företag och en av världens största producenter och marknadsförare av tobak, cigaretter och relaterade produkter. Altria Group är verksamma över hela världen men har sitt huvudkontor i Virginia. För dig som inte känner igen namnet är det värt att nämna att Altria Group tidigare var känt som Philip Morris Companies.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Altria Group har ett positiv ”risk/reward”-förhållande för tillfället. Altria Group rapporterade sina resultat för tredje kvartalet i slutet av oktober. De totala intäkterna hade ökat med 4,8% på årsbasis till 5,67 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på -0,51 dollar.

De totala intäkterna ökade mer än förväntat (+140 miljoner dollar) och företaget förklarade en kvartalsutdelning på 0,86 dollar per aktie. Altria förväntar sig att helårsinkomsten landar på cirka 4,38 dollar, vilket är mycket bra sett till förutsättningarna, och utdelningsavkastningen ligger på cirka 8,4%.

Företaget har ett långsiktigt mål om ett utdelning på cirka 80% av deras justerade utspädda EPS och deras årliga utdelning ligger kvar på 3,44 dollar per aktie. Ett annat positivt faktum är att Bank of America har en ”köp”-ranking på Altria med ett prismål på 50 dollar.

Altria Groups aktierna har handlats i stort sett platt de senaste månaderna och med nuvarande aktiekurs är företaget inte övervärderat.

Teknisk analys: Altria-koncernens aktier är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare

Altria Group erbjuder vinststabilitet och aktierna i detta företag är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna ligger på 40 och 36 dollar, samtidigt som 44 och 50 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 44 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier i Altria Group, och nästa mål kan då ligga runt 50 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 36 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 32 dollar.

Sammanfattning

Altria Group har stått sig relativt bra under covid-19-krisen och aktierna i företaget är fortfarande attraktiva för långsiktiga investerare. De totala intäkterna ökade mer än förväntat under tredje kvartalet och Bank of America har rankar Altria som ett ”köp” med ett prismål på 50 dollar. Om priset stiger över 44 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier i Altria Group, och nästa mål kan då ligga runt 50 dollar.