Prisprognos för kryptovalutan Potcoin (POT) i januari

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 5, 2021
  • PotCoin-priset följer priset på Bitcoin.
  • Vissa analytiker säger att kryptovalutamarknaden har gått in i en bubbla.
  • Om priset faller under 0,0120 dollar kan nästa mål ligga runt 0,010 dollar.

PotCoin (POT) steg från 0,0066 till över 0,014 dollar sedan början av december, och det nuvarande priset ligger runt 0,0130 dollar. PotCoin är en digital kryptovalutalösning för den globala cannabisindustrin. Branschen expanderar snabbt, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt.

Grundläggande analys: Digital kryptovalutalösning för den globala cannabisindustrin

PotCoin är en digital kryptovalutalösning för den globala cannabisindustrin som gör det möjligt för cannabisentusiaster att interagera och handla med varandra. Utvecklarna ville underlätta för människor som vill handla med laglig marijuana eftersom banker inte har lov kan bedriva marijuanarelaterad verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektet lanserades 2014 och PotCoin började faktiskt att handla online tack vare den före detta basketspelaren Denis Rodman. Han hade på sig en potcoin.com-skjorta på en resa till Nordkorea, och PotCoin hamnade i rampljuset tack vare denna händelse.

Alla större kryptovalutor har gått starkt de senaste dagarna. Bitcoin steg över 34 000 dollar (det nuvarande priset ligger runt 31 000 dollar), och denna situation stöder också PotCoins pris. Fondförvaltare uppger att den ökade efterfrågan på kryptovalutor kom från institutionella investerare och hedgefonder.

”Det tempo som professionella investerare ger sig i kast med krypto till just nu är anmärkningsvärt,”, säger Hunter Horsley, grundare och verkställande direktör för Bitwise.

Vissa kryptovalutaanalytiker säger att kryptovalutamarknaden har gått in i en bubbla och att en korrigeringsfas kan vänta runt hörnet.

PotCoin är en av kryptovalutorna som har potential att stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men det finns fortfarande en osäkerhetsnivå. PotCoin-projektet möter också konkurrens från andra liknande populära marijuanabaserade kryptovalutor som CannabisCoin, DopeCoin, HempCoin och CannaCoin.

Min åsikt är att detta är en mycket riskfylld kryptovaluta, och om du bestämmer dig för att handla PotCoin i januari bör du alltid använda en ”stop-loss”-order.

Teknisk analys: Björnar fokuserar på att bryta under stödnivån vid 0,0120 dollar

När du handlar PotCoin bör du vara medveten om att priset också kan försvagas de kommande dagarna. Priset på PotCoin är korrelerat med priset på Bitcoin, och om BTC går in i en korrigeringsfas kommer det också att få en stor negativ inverkan på PotCoin.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,0140, 0,0150 och 0,0160 dollar, samtidigt som 0,0120 och 0,010 dollar representerar de aktuella supportnivåerna. Om priset stiger över 0,0140 dollar skulle det vara en signal att handla PotCoin och då ligger vägen fri upp till 0,0150 eller till och med 0,0160 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,0120 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och då skulle det högst sannolikt fortsätta att falla ned till 0,010 dollar.

Sammanfattning

PotCoin var en av de första kryptovalutorna för marijuanaindustrin. Utvecklarna ville underlätta för människor som vill handla med laglig marijuana eftersom banker inte har lov kan bedriva marijuanarelaterad verksamhet. PotCoin-priset förblir på en tjurmarknad, men om priset sjunker under 0,0120 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 0,010 dollar.