YouTubern MrBeast blir verifierad utgivare på webbläsaren Brave

Författad av: Jinia Shawdagor
januari 7, 2021
  • Tack vare detta har MrBeast introducerat sina 50,2 miljoner följare för Brave and BAT.
  • I kombination med det pågående kryptorallyt fick nyheten BAT att stiga med över 19%.
  • MrBeast är ingen nybörjare vad gäller krypto och har tjänat en förmögenhet på sina kryptoinvesteringar.

Den populära Youtubern Jimmy Donaldson, även känd som MrBeast, har blivit en verifierad utgivare på den decentraliserade webbläsaren Brave. Batgrowth.com-bot avslöjade denna nyhet via en tweet igår och noterade att YouTubern har fler än 50,2 miljoner följare. MrBeast blir nu en av Braves växande antal verifierade utgivare. I sin tur kommer han att öka medvetenheten bland sina följare för webbläsaren och dess native token som kallas Basic Attention Token (BAT).

The Brave community på Twitter var positiva till nyheten och vissa förutspådde att det kunde få BAT att öka betydligt i värde. Vissa gick så långt som att donera BAT till Donaldson för att välkomna honom till Brave.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I skrivande stund handlas BAT till 0,77 pund, efter att ha stigit med 19,61% under det senaste dygnet. Myntet har en daglig volym på 206 627 585 pund och marknadsvärdet på 299 064 178 pund innebär att myntet rankas som nummer 60 på CoinMarketCaps topp 100-lista över ledande kryptovalutor. När MrBeast ansluter som verifierad Brave-webbläsarutgivare kan denna siffra öka ytterligare.

Inte en kryptonybörjare

Enligt uppgift är MrBeast ingen nybörjare vad gäller krypto och beräknas ha tjänat en förmögenhet efter att ha investerat i kryptovalutor. Stjärnan var tidigare värd för onlinevideor som diskuterade krypto innan hans YouTube-kanal ökade i popularitet till nuvarande nivåer. Därtill uppges han ha använt intäkter från sina kryptoinvesteringar för att köpa en BMW i8 för mer än 73 670 pund. Sedan dess har han stängt ned sitt konto för allt kryptorelaterat innehåll.

Något annat som visade på Donaldsons engagemang för kryptomarknaden var när han framträdde på KEEMSTARs podcast ”Mom’s Basement” och avslöjade att han nästan förlorade sina BTC efter att inbrottstjuvar bröt in i hans hus. I intervjun konstaterade han att han hade turen att få tillbaka pengarna och flyttade dem till en annan plånbok.

Den här nyheten kommer efter att Braves popularitet ökat under de senaste två åren, vilket lockat nästan 1 miljon kändisar att bli verifierade utgivare. Antalet verifierade publicister på olika plattformar är för tillfället: YouTube 528 951, webbplatser 69 764, Twitter 126 815, Twitch 70 026, Reddit 83 066, GitHub 28 636 och 84 752 på Vimeo. Plattformen har för närvarande 24,1 miljoner aktiva användare i månaden och 7,8 miljoner om dagen.