VeChain (VET) kan stiga ytterligare, men risken är fortfarande mycket hög

Författad av: Stanko Iliev
januari 8, 2021
  • VeChain steg från 0,012 till över 0,031 dollar på bara några veckor.
  • Om priset stiger över 0,035 dollar skulle det vara en köpsignal och då ligger vägen fri upp till 0,040 dollar.
  • Om Bitcoin går in i en korrigeringsfas kommer det att ha en negativt inverkan på VeChain.

Kryptovalutamarknaden tog stora steg framåt igår. Bitcoins pris bröt över motståndet vid 40 000 dollar och satte en ny ATH. VeChain (VET) har stigit från 0,012 till över 0,031 dollar på bara några veckor, och det aktuella priset ligger runt 0,029 dollar.

Grundläggande analys: VeChain förbättrar hanteringen av leveranskedjor och produkters livscykler

VeChain är en blockchain-plattform som är utformad för att förbättra supply chain management och affärsprocesser. Logistiksektorn lider av att stora mängder data inte kommuniceras optimalt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Leveranskedjor har traditionellt sett varit beroende av centraliserade datakällor, vilket resulterar i bristande transparens och fördröjd dataöverföring. VeChain ger företag möjligheten att spåra enorma data genom ett distribuerat affärssystem.

Det är värt att nämna att VeChain inte är en helt decentraliserad plattform, utan kombinerar de bästa funktionerna från både DeFi (decentraliserad finansiering) och CeFi (centraliserad finansiering). Huvudfunktioner för denna plattform inkluderar höghastighetsvärdeöverföringar, transparent informationsflöde och effektivt samarbete.

VeChain använder olika tekniker för att övervaka gigantiska nätverk och hålla företag uppdaterade i leverantörskedjasektorn.

Plattformen möjliggör också kontinuerlig och snabb innovation och hämtar sitt värde från aktiviteter som initieras av medlemmar. Resultatet av detta är ett samförstånd som balanserar åsikterna för alla intressenter i ekosystemet.

Denna plattform byggdes med integration av Internet-of-Things (IoT) i åtanke, och den har en egen kryptovaluta med symbolen VET. Den utlöser smarta kontrakt och gör det möjligt för användare att betala för transaktioner på Dapps som fungerar på VeChain blockchain.

Denna kryptovaluta har potential att stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men om du bestämmer dig för att köpa VeChain (VET) i januari bör du använda en ”stop-loss -order eftersom risken är mycket hög.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Björnar har siktat in sig på stödnivån vid 0,025 dollar

När du handlar VeChain (VET) bör du vara medveten om att priset kan sjunka de närmaste dagarna. VeChains pris följer Bitcoins, och om BTC går in i en korrigeringsfas kommer det att ha en negativt inverkan på VeChain (VET).

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 0,035 och 0,040 dollar, samtidigt som 0,025 och 0,020 dollar representerar de aktuella supportnivåerna. Om priset stiger över 0,035 dollar skulle det vara en signal att handla VeChain och då ligger vägen fri upp till 0,040 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,025 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt stödnivån vid 0,020 dollar.

Sammanfattning

VeChains mål är att förbättra hanteringen av leveranskedjor och produkters livscykler med hjälp av en rad nya funktioner som gör den idealisk för företag. VeChain (VET) är en av kryptovalutorna som har potential att stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden, men det finns fortfarande en osäkerhetsnivå. Om Bitcoin går in i en korrigeringsfas kommer det att påverka VeChain negativt, men så länge som denna kryptovalutas pris ligger över 0,025 dollar finns det ingen risk för en björnmarknad.