Binances DeFi-initiativ avslöjar sitt första projekt för 2021

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jan 9, 2021
  • Binance använde sin Binance Launchpool för att göra ett nytt mynt tillgängligt för staking.
  • Den nya tillgången, Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST), kan fås genom att staka BTC, BNB och BUSD.
  • Detta är den första tillgången som Launchpool har lagt till 2021.

Binance är inte bara känd för att vara världens största kryptobörs sett till volym, utan även för att alltid vara en av de första att hoppa på nya trender. Börsen satsade hårt för att ge sig in i DeFi-sektorn när den först började bli populär, och ett av initiativen var Binance Launchpool, som utvecklades för att ge användarna möjlighet att utforska DeFi och även tjäna belöningar.

Nu är Launchpool redo att ge sig i kast med sitt första projekt för året – Bitcoin Standard Hashrate Token (BTCST).

Detaljer om BTCST

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Denna nyligen presenterade token har ett ganska tydligt uppdrag – att lösa problemet med begränsade exitalternativ. Enligt Binance kan det åstadkommas genom att erbjuda Bitcoin-mining likviditet på samma nivå som för börser.

Därtill, vad gäller sekundär handel, kommer myntet att fungera som en lånefinansierad BTC-token. Det kommer att vara fritt från likvidationsrisk, och det förväntas skapa en effektiv marknad för BTC:s mining-kapacitet.

Faktum är att myntets effekt kommer att påminna om vad Grayscale Bitcoin Trust gjort för myntets institutionella likviditet. Tillgången säkerställs naturligtvis med 0,1 TH/s av Bitcoins mining-kapacitet. Detta värde valdes eftersom det historiskt sett varit korrelerat till det digitala guldets prestanda.

Vad mer bör du veta?

Naturligtvis är användarna nyfikna på projektets säkerhet, men det finns ingen anledning att oroa sig. BTCST lyckades faktiskt klara säkerhetstesterna från världens ledande säkerhetsföretag, CertiK. Enligt företaget var dess poäng 98/100.

Användare som deltar i Launchpool kan staka tre olika kryptor -–BTC och Binances BUSD och BNB. Mynten kan placeras i separata pooler, och det kommer att starta processen att mina BTCST.

Möjligheten att staka mynten och tjäna belöningar är redan tillgänglig. Allt som återstår är att Binance listar myntet i innovationszonen, vilket kommer att hända den 13 januari. Om du gör det öppnas handeln för de nämnda mynten i par med BTCST.

I grund och botten liknar detta konventionell moln-mining, men den är decentraliserad, medan belöningarna fördelas via smarta kontrakt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust