Global Infrastructure Partners förvärvar Signature Aviation för 3,43 miljarder pund

Författad av: Wajeeh Khan
januari 11, 2021
  • Global Infrastructure Partners förvärvar Signature Aviation för 3,43 miljarder pund.
  • Affären motsvarar 4,07 pund per aktie kontant för Signaturs aktieägare.
  • Signature Aviation plc avvisade GIP:s ursprungliga erbjudande i december.

Global Infrastructure Partners meddelade idag att de slutit ett avtal om att förvärva Signature Aviation plc (LON: SIG) för 3,43 miljarder pund. Investeringsfonden trumfade förvärvserbjudande från konkurrenter som Carlyle och Blackstone.

Signaturens talesman kommenterade nyheterna pidag och sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Ingenting hindrar vare sig Blackstone, Cascade eller Carlyle från att lägga fram ett erbjudande som styrelsen för Signature Aviation kommer att överväga.”

I separata nyheter från Storbritannien ökade EasyJet likviditeten med en ny femårig lånefacilitet på 1,39 miljarder pund.

GIPs erbjudande motsvarar 4,07 pund per aktie kontant

Signature Aviations aktier, som du kan lära dig att köpa online här, steg med mer än 5% under morgonens förhandel och sedan med ytterligare 5% sedan marknaden öppnat. Med ett pris på 440 pence per aktie har aktien stigit avsevärt från låga 142 pence per aktie i mars 2020 när covid-19-krisen påverkade efterfrågan på flygresor som mest.

GIP:s erbjudande motsvarar 4,07 pund per aktie kontant för Signatures aktieägare. Som jämförelse gick Blackstone ihop med Cascade Investment (Signaturens största aktieägare) och erbjöd lägre 3,83 pund d per aktie.

Blackstone har ännu inte gjort ett officiellt uttalande efter dagens nyheter. Carlyle har å sin sida redan vägrat att kommentera ytterligare. Sedan december, när Signature avslöjade att det hade flera erbjudanden för ett potentiellt förvärv, har deras aktier stigit med över 60%.

Blackstone Group Inc. meddelade i ett tillkännagivande under helgen att deras chef för taktiska möjligheter i Asien, Kishore Moorjani, avgår efter nio år på bolaget.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Signature avvisade GIP:s ursprungliga erbjudande i december

Signature avvisade Global Infrastrucutre Partners ursprungliga erbjudande i december. Flygbolaget meddelade då att GIP:s erbjudande var lägre än det sjätte förslaget från Blackstone. Blackstone tog ursprungligen kontaktat för att förvärva Signature i februari 2020.

Efter genomförd transaktion förväntas investeringsfonden avnotera Signature Aviation från Londonbörsen. Global Infrastructure Partners äger fortfarande Edinburghs flygplats. Tidigare ägde de också Gatwick Airport i London, men GIP överlämnade nycklarna till Gatwick till franska Vinci Airports i en affär 2018.

Signature Aviation presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på över 20%. I skrivande stund har det brittiska multinationella företaget en börsvärde på 3,66 miljarder pund och ett pris/vinst-förhållande på 48,97.