Compound (COMP) förblir på tjurmarknad – här är de viktiga stöd- och motståndsnivåerna

Författad av: Stanko Iliev
januari 11, 2021
  • Compound är en helt självstyrd blockchain med fokus på finansiella tjänster.
  • Ett lyft över 220 dollar skulle stöda en fortsatt positiv trend för Compound (COMP).
  • Om priset sjunker under 180 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

På mindre än två månader har priset på Compound (COMP) stigit från 80 till över 200 dollar och för närvarande finns det ingen rädsla för en björnmarknad. Ett lyft över 220 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden, men om priset sjunker under 180 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Grundläggande analys: Investerare i COMP bör komma ihåg att det fortfarande är en mycket riskfylld kryptovaluta

Compound är ett decentraliserat, blockchain-baserat protokoll som gör det möjligt för användarna att låna ut och låna kryptovalutor. Protokollet har en egen token i form av COMP, som distribueras till alla långivare och låntagare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Varje COMP-token representerar en röst, och alla som äger minst 1% av det totala utbudet kan rösta på förslag för att ändra något på detta blockchain-baserade protokoll. Compound är en helt självstyrd blockchain med fokus på finansiella tjänster och som erbjuder fördelarna med blockchain i ett snabbt växande DeFi-ekosystem.

Det finns många kryptovalutor som kan lånas ut eller lånas på detta protokoll, som t.ex. Basic Attention Token (BAT), Augur (REP), Dai (DAI), Ether (ETH), USD Coin (USDC), Ox (ZRX), Tether (USDT) och Wrapped BTC (WBTC).

När du sätter in din krypto i Compound-plånboken börjar du genast att tjäna ränta i samma token som du lånade ut. Å andra sidan betalar du ränta när du lånar, men oavsett om du lånar ut eller lånar måste du först låsa krypto med Compound.

Alla större kryptovalutor gick starkt förra handelsveckan, och situationen stöder också priset på COMP. Vissa analytiker säger att kryptovalutamarknaden har gått in i en bubbla, medan vissa analytiker tror att Bitcoin kan passera guldet som den mest populära värdeförvaringen för att säkra mot inflation.

En positiv nyhet är att JPMorgan Chases VD Jamie Dimon konstaterat att kryptovalutamarknaden har potential att utvecklas ytterligare Det är också värt att nämna att Tyler Winklevoss nyligen se att det pågående rallyt är annorlunda än tidigare eftersom institutionella investerare har börjat investera i kryptovalutor.

”Börsnoterade företag som Square och MicroStrategy satsar sina egna kontanter på Bitcoin eftersom de är oroliga för den kommande inflationen och den höga inflationen till följd av att nya pengar trycks och stimulansen från covid-19-pandemiåtgärderna,” säger Tyler Winklevoss.

Investerare i COMP bör komma ihåg att det fortfarande är en mycket riskfylld kryptovaluta, men det skulle kunna vara rätt tid att handla Compound (COMP) just nu.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Tjurar fokuserar på att bryta motståndsnivån vid 220 dollar

Huvudtrenden för denna kryptovaluta är fortfarande hausse, och Compound (COMP) siktar nu mot 220 dollar.

Datakälla: tradingview.com

På det här diagrammet har jag nu markerat viktiga motstånds- och stödnivåer. De viktiga supportnivåerna är 180 och 160 dollar, samtidigt som 220 och 240 dollar representerar motståndsnivåerna.

Ett lyft över 220 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden för Compound (COMP), men om priset sjunker under 180 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Kryptovalutamarknaden fortsätter att gå starkt och vissa analytiker säger att det nuvarande rallyt skiljer sig från tidigare eftersom institutionella investerare har börjat att investera i kryptovalutor. Situation stöder även priset på COMP, och ett lyft över motståndet vidd 220 dollar skulle stöda fortsättningen av den hausseartade trenden.