Prisanalys av Uma (UMA) – en korrigering eller slutet av rallyt?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 11, 2021
  • Enligt vissa analytiker är UMA ett unikt DeFi-projekt med massiv potential.
  • Bitcoin bröt under stödet vid 37 000 dollar, och kanske är det inte rätt tid att investera i UMA just nu.
  • Om priset sjunker under 8 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Kryptovalutamarknaden backar nu något, Bitcoins pris bröt under stödet vid 37 000 dollar och priset på UMA är också under press. Priset på UMA kan sjunka ytterligare de närmsta dagarna, och kanske är det inte rätt tid att investera i kryptovalutan just nu.

Grundläggande analys: Det är inte rätt tid att investera i UMA

UMA är en öppen källkodsinfrastruktur som möjliggör utvecklingen av snabba, effektiva och säkra syntetiska tillgångar på Ethereum blockchain. Dess native token går under beteckningen UMA, och används som en styrningstoken för UMA-systemet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

UMA används också för att uppfylla prisförfrågningar som görs på UMA-protokollet, och sammanlagt finns 1 000 000 000 UMA-tokens i omlopp. UMA genomförde sina ursprungliga mynterbjudanden i april 2020 och 2 miljoner av UMA:s ursprungliga utbud på 100 miljoner tokens såldes till ett pris på cirka 0,26 dollar.

Av de återstående 98 miljoner tokens reserverades 14,5 miljoner token för framtida försäljning, medan de andra tilldelades utvecklarna och projektets grundare. Syntetiska tillgångar på UMA kan skapas med kontraktsmallar som är utformade för att säkerställa korrekt säkerhet från motparter utan att använda ett on-chain-prisflöde.

Dessa finansiella kontrakt stöds av orakeltjänsten ”Data Verification Mechanism” (DVM). Data Verification Mechanism svarar på prisförfrågningar från finansiella avtal, och den är inte avsedd att användas som ett on-chain-prisflöde.

Syntetiska tokens som är byggda på UMA kan spåra priset på vad som helst, till exempel tokens som spårar framtida användning av DeFi-projekt, tokens som spårar framgången för handelsidéer på Wall Street, tokens som spårar antalet nedladdningar av ett Chrome-tillägg, osv.

Utvecklare kan enkelt utveckla en ny syntetisk tillgång genom att använda UMA:s mall för syntetiska tokenavtal. Ett mycket bra team står bakom projektet och grunderna för kryptovalutan förbättras kontinuerligt, men det finns fortfarande en viss osäkerhet kring projektet.

Enligt vissa analytiker är UMA ett unikt DeFi-projekt med massiv potential. Trots detta känner jag att priset kan sjunka ytterligare under närmsta dagarna, och kanske är det inte rätt tid att investera i UMA just nu.

Teknisk analys: Björnar fokuserar på att bryta den starka stödnivån vid 8 dollar

En korrigering kan vänta runt hörnet, och om du väljer att investera i UMA bör du vara medveten om att priset kan sjunka ytterligare de närmaste dagarna.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 8 och 6 dollar, samtidigt som 10 och 12 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 10 dollar skulle det vara en signal att köpa UMA och nästa prismål kan då ligga runt 12 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 8 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och möjligtvis ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

UMA är ett unikt DeFi-projekt med massiv potential som möjliggör utvecklingen av snabba, effektiva och säkra syntetiska tillgångar på Ethereum blockchain. Förutsättningarna för denna kryptovaluta fortsätter att förbättras, men det är kanske inte rätt tid att investera i UMA just nu. Kryptovalutamarknaden backar nu något, Bitcoins pris bröt under stödet vid 37 000 dollar och priset på UMA är fortfarande under press.