Albertsons nettoresultat steg till 90,63 miljoner pund under Q3

Författad av: Wajeeh Khan
januari 13, 2021
  • Albertsons nettoresultat steg till 90,63 miljoner pund under tredje kvartalet.
  • Den amerikanska återförsäljaren toppar analytikernas uppskattningar under resultat och intäkter under Q3.
  • Albertsons höjde sin prognos för hela räkenskapsåret på tisdag.

Albertsons Cos. Inc. (NYSE: ACI) rapporterade sina finansiella resultat för tredje kvartalet på tisdag och toppade analytikernas prognoser för resultat och intäkter trots den pågående covid-19-pandemin som hittills har smittat fler än 23 miljoner människor i USA och orsakade över 386 tusen dödsfall.

Albertsons höjde också sin vägledning för helåret på tisdag. I separata nyheter från USA tillkännagav onlineförsäkringsleverantören Lemonade Inc ett sekundärt aktieutbud på måndag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Albertsons sjönk till så lågt som 9,57 pund per aktie i september 2020. Som jämförelse handlas aktien nu till 12,49 pund per aktie. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Albertsons resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Albertsons sa att dess nettoresultat under tredje kvartalet landade på 90,63 miljoner pund, vilket motsvarar 14,65 pence per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades nettoresultatet till mycket lägre 40,15 miljoner pund eller 6,59 pence per aktie.

Under föregående kvartal (Q2) hade Albertsons registrerat ett nettoresultat på 208,44 miljoner pund.

På justerad basis tjänade det amerikanska livsmedelsföretaget 48,36 pence per aktie under det senaste kvartalet. När det gäller försäljning rapporterade Albertsons 11,29 miljarder pund under tredje kvartalet jämfört med föregående år på 10,33 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en försäljning på 11,02 miljarder pund under tredje kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till lägre 25,64 pence.

Det Boise-baserade företaget såg en årlig tillväxt för sin jämförbara försäljning på 12,3% under det senaste kvartalet jämfört med experternas prognos på 10,5%.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Albertsons prognos för hela räkenskapsåret

För räkenskapsåret 2020 förutspår Albertsons nu en tillväxt på 16,5% jämfört med samma period året innan. Det NYSE-noterade företaget förväntar sig att resultatet per aktie justerat kommer att landa i intervallet 2,23 till 2,31 pund.

I sin tidigare prognos hade Albertsons förväntat sig en tillväxt på 15,5% för den jämförbara försäljningen och upp till 2,09 pund i justerat resultat per aktie. FactSet-konsensus för företagets årliga justerade vinst per aktie är för närvarande 2,08 pund. Analytiker förutspår också en årlig tillväxt på 15,5% för den jämförbara helårsförsäljningen.

Albertsons noterades på New York Stock Exchange den sista veckan i juni 2020 med en pris per aktie på 11,32 pund. I skrivande stund värderas det amerikanska företaget till 5,8 miljarder pund.