Fords aktier stiger när JPMorgan höjer sin prognos för 2022 EPS till 1,35 dollar

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 13, 2021
  • JPMorgan höjde sin 2022 EPS-prognos för Ford till 1,35 dollar.
  • Ford försäljning i USA minskade med 9,8% under fjärde kvartalet till 542 749 fordon.
  • Analytiker förväntar sig att intäkterna kommer att öka till cirka 143 miljarder dollar under 2021.

Aktierna i Ford (NYSE: F) har haft en uppåtgående trend under flera månader, och enligt den tekniska analysen finns det ingen risk för en björnmarknad för tillfället. Fords aktier kan stiga över 10-dollarsmotståndet i januari, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas kommer aktiekursen att vara på mycket lägre nivåer.

Grundläggande analys: Fords försäljning i USA minskade med 9,8% under fjärde kvartalet

Fords aktier går framåt i början av denna handelsvecka, och den tekniska analysen visar att priset kan stiga över 10 dollar i januari. Investerarnas uppmärksamhet är för närvarande fokuserad på det amerikanska stimulanspaketet, och enligt Joe Biden kommer det att vara värt biljontals dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det ekonomiska paketet kommer att inkludera arbetslöshetsförsäkring och hyresstöd, men konkurrensen kommer att vara stor inom den globala bilindustrin de närmaste kvartalen. Wall Streets tre huvudindex fortsätter att handlas nära rekordhöga nivåer och Wall Street-analytiker förväntar sig ett fall på kort sikt.

I USA sjönk Fords försäljning med 9,8% under fjärde kvartalet till 542 749 fordon, vilket var över förväntan, medan den totala försäljningen minskade med 3,4% på årsbasis. SUV-försäljningen ökade med 4% till 216 732 enheter, och en negativ nyhet är att lastbilsförsäljningen minskade med 12,5% till 288 698 enheter.

”Fjärde kvartalet representerade ett vägskäl för Ford i vår övergång från bilar till ett mycket större fokus på ikoniska lastbilar, stadsjeepar och elfordon för att bättre kunna betjäna våra kunder. Vi började se våra starkaste bevis på detta i december, med detaljhandelsförsäljningen uppåt 5,3 procent med lanseringen av nya F-150, Bronco Sport och Mustang Mach-E. Vi är väl positionerade för att se resultatet av vårt fokuserade arbete under 2021,” säger Andrew Frick, vice VD, Ford Sales USA och Kanada.

JPMorgan ser positivt på Fords plan att omstrukturera den sydamerikanska verksamheten. JPMorgan förväntar sig att företaget snabbt kommer att minska förlusterna i sin sydamerikanska verksamhet, och ökar därför sin 2022 EPS-prognos för Ford till 1,35 dollar (från 1,30 dollar).

Analytiker förväntar sig också att intäkterna 2021 kommer att öka till cirka 143 miljarder dollar från årets beräknade 117,8 miljarder dollar. Fords verksamhet har visat sig stabil under hela covid-19-pandemin, och företagets grundläggande förutsättningar är fortfarande mycket goda.

Med den aktuella aktiekursen är detta företag inte övervärderat, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas kommer aktiekursen att vara på mycket lägre nivåer.

Teknisk analys: Det första tecknet på att trenden vänder är om priset faller under supportnivån vid 8 dollar

Fords aktier förblir på en tjurmarknad, och det första tecknet på att trenden vänder skulle vara om priset faller under supportnivån vid 8 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 9 och 8 dollar, samtidigt som 10 och 11 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset hoppar över 10 skulle det vara en signal att köpa Ford-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 10,5 eller till och med 11 dollar.

Om priset faller under supportnivån vid 8 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och priset kan då sjunka till 6 dollar.

Sammanfattning

Fords aktier steg i början av denna handelsvecka, och JPMorgan höjde sin 2022 EPS-prognos på Ford till 1,35 dollar. Den tekniska analysen visar att priset kan komma över 10 dollar i januari, men om den amerikanska aktiemarknaden går in i en korrigeringsfas kommer aktiekursen att ligga på mycket lägre nivåer.