Seven & I såg minskad nettovinst med 23% under de tre första kvartalen

Författad av: Wajeeh Khan
januari 13, 2021
  • Seven & I rapporterar en minskad nettovinst med 23% under de tre första kvartalen tillsammans.
  • Den diversifierade detaljhandelskoncernens niomånadersintäkter uppgick till 30 miljarder pund.
  • Seven & I förutspår en minskning av nettovinsten med 34% till 1,02 miljarder pund i år.

I en finansiell uppdatering på tisdag sa Seven & I Holdings Co. (TYO: 3382) att deras nettovinst under de tre första kvartalen tillsammans var 23% lägre på årsbasis. Det japanska företaget tillskrev nedgången till sina inhemska närbutiker som drabbades av den pågående covid-19-krisen.

Seven & I föll med cirka 2,5% när marknaden öppnade igår. Aktierna handlas nu till 27,57 pund per aktie. Som jämförelse hade de sjunkit till låga 21,52 pund per aktie den första veckan i augusti.

Niomånadersintäkterna uppgår till 30 miljarder pund

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För de första nio månaderna, som avslutades den 30 november, rapporterar Seven & I 920 miljoner pund i nettovinst, jämfört med 1,20 miljarder pund under samma period förra året. Nettoresultatet under tredje kvartalet uppgick till 410 miljoner pund. Som jämförelse var FactSet-konsensus för Seven & Is nettovinst under tredje kvartalet lägre 330 miljoner pund.

Det Chiyoda City-baserade företaget genererade 30 miljarder pund i intäkter under de nio månaderna, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 14%. Intäkterna under tredje kvartalet uppgick till 10 miljarder pund. I separata nyheter från Japan meddelade flera av landets biltillverkare tidigare i veckan att produktionssiffrorna sannolikt kommer att sjunka i januari på grund av bristen på halvledarchips.

Seven & I sa också på tisdag att deras rörelseresultat under de nio månaderna ökade med 4,3% från deras internationella närbutiker. Inhemska närbutiker registrerade däremot en nedgång på 8,9% under de nio månaderna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Seven & Is prognos för hela räkenskapsåret

För räkenskapsåret att sluta den 28 februari förväntar sig företaget nu att deras intäkter kommer att minska med 14% till 40 miljarder pund. De förväntar sig också att nettovinsten minskar med 34% till 1,02 miljarder pund i år. I ett tillkännagivande förra månaden sa Seven & Is amerikanska dotterbolag 7-Eleven att det övergick till 100% förnybar el för sin verksamhet.

Seven & I presterade ganska svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 9%. I skrivande stund värderas Japans näst största återförsäljare till 24 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 19,17.