Miamis borgmästare vill göra staden till kryptornas huvudstad

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on jan 19, 2021
  • Enligt Tyler Winklevoss har Miamis invånare mycket att tjäna på att staden välkomnar krypto.
  • Borgmästare Francis Suarez tror att Miami har vad som krävs för att snabbt anta kryptovalutor.
  • Borgmästaren planerar också att låta stadens invånare betala skatt i krypto.

Francis Suarez, borgmästaren i Miami, vill att staden ska bli världens kryptohuvudstad. Han avslöjade detta under en sit-down med Tyler och Cameron Winklevoss, grundarna av Gemini Exchange. Suarez laddade sedan upp videon av sitt samtal med Winklevoss-tvillingarna på Twitter och noterade att de diskuterade kryptovalutor och framtiden för blockchain-teknik.

Enligt Tyler kan Miamis invånare tjäna stort på att välkomna krypto eftersom en stor del av befolkningen har familjemedlemmar utanför staden eller i andra länder. För närvarande betalar de höga transaktionsavgifter för att skicka sina nära och kära pengar. Men med krypto skulle deras transaktioner bli sömlösa, eftersom det är lika enkelt som att skicka ett e-postmeddelande. Därtill skulle stadens invånare att få noll remitteringsavgifter.

En kryptotjur

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Suarez var intresserad av denna idé och visade stort intresse för att göra Miami till en hubb för ny teknisk innovation. Han noterade att staden är välkänd för att vara ett finansiellt nav, eftersom det för närvarande har gott om kapital och ett robust finansiellt banksystem. Det enda som återstår, enligt Suarez, är krypto. Även om han medgav att Miami ligger efter New York vad gäller kryptoinnovation, tror han att staden nu har vad som krävs för att komma ikapp och överträffa New York.

Suarez noterade också att han planerar att låta människor använda krypto för att betala skatter. Det sträcker sig från fastighetsskatter till avgifter som är förknippade med tillstånd.

Utöver detta svarade han på en artikel som disuterade hans ansträngningar att locka teknikföretag till regionen och diversifiera stadens portfölj för att skapa en slags Silicon Beach. I sin tweet sa Suarez att staden välkomnar alla som delar deras vision.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust