Ciscos aktier kämpar med motstånd vid 46 dollar

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jan 20, 2021
  • Fondförvaltare rankar Cisco som ett "köp".
  • Cisco har kommit överens om att betala 115 dollar för varje aktie i Acacia.
  • Cisco kan dra nytta av en Biden-administration och öka sin lönsamhet.

Aktierna i Cisco (NASDAQ: CSCO) har stigit i januari, men priset har fortfarande svårt att stabilisera sig över motståndsnivån vid 46 dollar. Cisco har kommit överens om att betala 115 dollar för varje Acacia-aktie, och företaget har lagt till John D. Harris II i styrelsen.

Grundläggande analys: Cisco förvärvar Acacia

Cisco är ett hälsosamt och stabilt teknikföretag som fortfarande kan erbjuda stark potentiell avkastning för långsiktiga investerare. Vissa analytiker säger till och med att Cisco har extremt stor potential att stiga ytterligare under den pågående tjurmarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cisco har kommit överens om att betala 115 dollar för varje aktie i Acacia, vilket är betydligt högre än i det ursprungliga avtalet om 70 dollar per aktie. Förvärvet har fått ett villkorligt godkännande från Kinas konkurrensmyndighet och Cisco förväntar sig att slutföra förvärvet i slutet av det första kvartalet 2021.

Cisco rapporterade sina Q1-resultat i november. De totala intäkterna hade minskat med 9,3% jämfört med andra kvartalet till 11,93 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS landade på 0,51 dollar. Företagets ledning rapporterade att den minskade försäljningen och resultatet under 2020 berodde på covid-19-pandemin.

Cisco förklarade en kvartalsutdelning på 0,36 dollar per aktie och meddelade att man förväntar sig en intäkt under andra kvartalet på cirka 12 miljarder dollar. Företaget har höjt sin utdelning i tio år och utdelningen på 3,17% är fortfarande mycket attraktiv.

Cisco är den typ av företag som kan dra nytta av en Biden-administration, eftersom det nya stimulansprogrammet kan leda till en betydande ökning av statliga order. Cisco har nyligen inkluderat John D. Harris II i sin styrelse, som tidigare arbetade som VD för Raytheon International.

”John är känd för sitt starka ledarskap och resultatorienterade tillvägagångssätt. Hans djupa erfarenhet av att driva en global verksamhet i stor skala och sitt engagemang för excellens kommer att påverka Ciscos strategi positivt och förbättra våra betrodda relationer med kunder när de ökar deras digitala smidighet,” säger VD Chuck Robbins.

Morgan Stanley har uppgett Ciscos aktier fortfarande är undervärderade i förhållande till marknaden. Det är också värt att nämna att RBC Capital Markets och Credit Suisse också ser positivt på detta företag.

Cisco värderas ganska rimligt till den aktuella aktiekursen, företaget har goda grundläggande förutsättningar och kan öka sin lönsamhet tack vare en mer programvarufokuserad ledningsgrupp.

Teknisk analys: Den första motståndsnivån är 46 dollar

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 42 och 40 dollar, samtidigt som 46, 48 och 50 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 46 dollar skulle det vara en signal att handla Cisco-aktier, och nästa mål kan då ligga runt 48 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 40 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.

Sammanfattning

Cisco är ett hälsosamt och stabilt företag som fortfarande kan erbjuda stark potentiell avkastning för långsiktiga investerare. Cisco kan dra nytta av en Biden-administration, och kan öka sin lönsamhet tack vare en mer programvarufokuserad ledningsgrupp.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust