Halliburton överträffar Wall Streets Q4-prognoser

Författad av: Wajeeh Khan
januari 20, 2021
  • Halliburton överträffade Wall Streets prognoser under fjärde kvartalet.
  • Nedskrivningar och andra avgifter före skatt värderades till 327,23 miljoner pund under fjärde kvartalet.
  • Halliburton Co. steg med mer än 20% på aktiemarknaden förra året.

Halliburton Company (NYSE: HAL) publicerade sin resultatrapport för fjärde kvartalet på tisdag och överträffade Wall Streets förväntningar trots den pågående covid-19-pandemin som fortsätter att dämpa oljemarknaden.

Aktierna i Halliburton handlas till cirka 15,02 pund per aktie, jämfört med låta 3,38 pund per aktie i mars 2020 när covid-19-krisen orsakade kaos på oljemarknaden. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Halliburtons finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Halliburton sa att dess nettoförlust minskade till 172,42 miljoner pund under fjärde kvartalet, vilket motsvarar 19,81 pence per aktie. Under samma kvartal förra året hade det en större förlust på 1,21 miljarder pund eller 1,38 pund per aktie. Det NYSE-noterade företaget bokförde en nettoförlust på 13,07 miljoner pund under det föregående kvartalet (Q3), enligt rapporten som publicerades i oktober.

På justerad basis tjänade oljebolaget 13,21 pence per aktie under det senaste kvartalet. Intäkterna landade på 2,38 miljarder pund under Q4, jämfört med mycket högre 3,81 miljarder pund under det jämförbara kvartalet förra året. Halliburton bytte till elnät för Perm-fracking-arbete förra veckan.

Enligt FactSet hade experter förutspått att företaget skulle registrera något lägre 2,36 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie begränsades till 11,01 pence per aktie.

På kvartalsbasis såg det Houston-baserade företaget en tillväxt på 26% för intäkterna i Nordamerika som landade på 1,03 miljarder pund. Halliburtons resultat på de internationella marknaderna var fortsatt svagt under det senaste kvartalet men kompenserades av den positiva utvecklingen i Nordamerika.

VD Jeff Millers kommentarer på tisdag

Halliburton sa också att nedskrivningar före skatt i kombination med andra avgifter värderades till 327,23 miljoner pund under Q4. VD Jeff Miller kommenterade det ekonomiska resultatet på tisdag och sa:

”Jag tror att våra strategiska prioriteringar kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta generera branschledande avkastning och ett starkt fritt kassaflöde och stärka Halliburtons roll i den fortsatta energimarknadsåterställningen.”

Halliburton presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 20%. I skrivande stund har det amerikanska multinationella oljetjänsteföretaget ett marknadsvärde på 13,37 miljarder pund.