Vad väntar efter att VeChain nått en ny ATH?

Författad av: Ilija Rankovic
januari 21, 2021
  • VET/USD nådde en ny rekordnivå på 0,0342 igår.
  • VeChain var gårdagens bästa mynt under altcoin-boomen.
  • VET har nu svårt att bryta över sin ATH-nivå och framtiden är osäker.

VeChain (VET) nådde en ny rekordnivå igår när ett tillströmning av VET-köpare gav sig in på marknaden. Medan kryptovalutan var i prisupptäcktläge under en tid föll den strax under ATH-nivån och kämpar för att bryta över den igen.

Grundläggande analys: VeChain – gårdagens bäst presterande altcoin

VeChain (VET) är en blockchain-driven leverenskedjeplattform som skapades 2015 och lanserades i mitten av 2016. VeChains mål är att använda distribuerad styrning och Internet of Things-teknik för att skapa ett ekosystem som löser några av problemen för leveranskedjor. Tanken är att öka dess effektivitet, spårbarhet, såväl som öppenhet, samtidigt som man minskar kostnaderna och ger mer kontroll till enskilda användare. VeChain skapades och grundades av Sunny Lu, en IT-chef som tidigare arbetat som chef för Louis Vuitton China.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

VeChains utsikter är extremt positiva, särskilt efter att ha kommit in i ”price discovery”-territorium i dag. Även om kryptovalutan introducerade ett par uppdateringar av sitt protokoll den senaste veckan, beror dess uppåtgående trend främst på den kommande altcoin-säsongen. Om man ser till veckoprestandan så har VET bokfört vinster på 16,64%, vilket översteg BTC:s förlust på 1,59%, men låg under ETH:s imponerande uppgång med 21,14%.

I skrivande stund handlas VeChain för 0,0331 dollar, vilket motsvarar en vinst på 65,49% på månadsbasis. VeChain är för närvarande den 20:e största kryptovalutan sett till marknadsvärde (2,14 miljarder dollar).

VET/USD teknisk analys: Nya rekordnivåer väntas?

VeChain var gårdagens bästa mynt under altcoin-boomen, eftersom det på något sätt lyckades nå nya rekordhöjder trots att marknaden rör sig antingen i sidled eller sjönk något. Det var ett resultat av att VET nådde det glidande medelvärdet för 21 dagar och förvandlade det till ett stöd. Kryptovalutan rusade upp när volymen ökade och satte ett nytt rekord på 0,0342 dollar.

VeChain har hittat starkt stöd i sin 21-dagars EMA liksom dess 50-dagars EMA. Samtidigt är det svårt att avgöra vad som väntar upptill i diagrammet eftersom nivåerna över 0,0342 dollar är okända. Ändå kan vi uttyda några viktiga prisnivåer genom att se till Fib-retracements.

VET/USD dygnsgraf

VeChains dagliga RSI har svävat runt det överköpta territoriet en längre tid, men efter den senaste uppgången kan vi garanterat säga att det är överköpt. Dess nuvarande värde ligger på 67,22.

VET/USD 1-timmasgraf

Om vi zoomar in till VeChains 1-timmasgraf kan vi se hur viktigt EMA:erna för 21 och 50 timmar är för denna kryptovaluta. En viktig sak att notera är ett plötsligt avbrott från det minskande volymmönstret, vilket är en bra indikator på ett eventuellt drag. Om volymen fortsätter att vara hög kan vi förvänta oss att VeChain-tjurarna pressar upp priset till nya rekordhöjder.