Viktigaste poängerna från Kohl’s VD:s Bloomberg-intervju

Av:
Jan 23, 2021
Listen
  • Kohl's VD Michelle Gass har introducerat en rad initiativ för att särskilja sig från konkurrenterna.
  • Ett exempel är ett Amazon-returcenter i fler än 1 000 varuhus.
  • Det senaste initiativet består av fristående Sephora-butiker inuti Kohl's varuhus.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Kohl’s Corporation (NYSE: KSS) kommer ut ur covid-19-pandemin med en ny look och återförsäljaren är redo att dra nytta av denna “stora möjlighet”, berättade VD Michelle Gass för Bloomberg i en intervju.

Olika men ändå samma

Kohl’s leds av Gass, en tidigare marknadsförare på Starbucks som genomfört flera initiativ genom åren för att sticka ut från konkurrenterna. Företaget lyckades utnyttja sina stora butiksytor för att erbjuda nya fördelar för att konsumenterna skulle vandra in genom deras dörrar, till exempel ett Amazon-returcenter i fler än 1 000 varuhus.

Samtidigt har företaget inte förlorat sin kärnidentitet, inte ens under pandemin som skakat detaljhandelsvärlden. Hon sa till Bloomberg att:

”Allt var annorlunda, men ändå var allt detsamma. Protokoll på plats för att skydda våra medarbetarnas och kundernas säkerhet. Våra öppettider var annorlunda. Vi körde våra kampanjer annorlunda, som t.ex. att Black Friday började tidigare. Marknadsföringen var annorlunda – den var mycket mer digital än den någonsin varit. ”

Fokusera på skönhet

Sephora kommer att börja öppna ”butiker i butiker” i Kohl’s varuhus. Den ledande skönhetshandlaren hade ett liknande arrangemang med JCPenney men har nu hittat ett nytt hem hos Kohl’s.

Skönhet har varit ett fokus för Kohl’s ett tag, sade Gass. Skönhetsförsäljningen ökade med 40% även om det fortfarande är en underutvecklad kategori. Det finns gott om utrymme för skönhetskategorin att växa, baserat på demografiska trender. Särskilt med tanke på att Kohl’s har 65 miljoner kunder varav 70% är kvinnor.

“Du kan räkna själv,” sa hon.

Sephoras butiker erbjuder konsumenterna större bekvämlighet, bland annat via online-kanalen.

Men investerare som förväntar sig snabba resultat från dag ett kan behöva tänka om. VD sa att det kommer att ta ”ett par år” att bygga ut Sephora-partnerskapet fullt ut. Efter ett år förväntar sig företaget att 200 av Kohl’s varuhus kommer att ha Sephora-butiker. Under år tre siktar ledningen på 850 Sephora-butiker inuti Kohl’s varuhus.

Attraherar en ny kundkategori

Kohl’s är övertygade om att samarbetet med Sephora kommer att “driva trafik och öka relevansen”, säger Gass till Bloomberg. Kohl’s anser också att detta butiksformat passar för detaljhandelns framtid och är nödvändig för att “utveckla butiksupplevelsen.”

”Vi kommer att attrahera många nya, yngre kunder som kan besöka Kohl’s för första gången. De kommer inte bara att hitta skönhet utan även andra kategorier.”

Ad

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer inom minuter med vår föredragna mäklare, eToro

10/10