Boohoo Group förvärvar Debenhams immateriella tillgångar för 55 miljoner pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jan 25, 2021
  • Boohoo förvärvar Debenhams immateriella tillgångar.
  • Affären exkluderar Debenhams butiker och personal.
  • ASOS plc vill förvärva Arcadia Groups varumärken.

Boohoo Group plc (LON: BOO) sa på måndagen att de hade köpt Debenhams immateriella tillgångar i sin helhet för 55 miljoner pund från dess konkursförvaltare. Affären inkluderar återförsäljarens utvalda kontrakt, relaterad affärsinformation och kunddata men exkluderar butiker och personal.

Debenhams planer på att avveckla verksamheten tillkännagavs ursprungligen i december. Draget förväntades göra 12 tusen arbetstagare arbetslösa. Som en del av avtalet med Boohoo-koncernen stängs alla Debenhams-butiker i Storbritannien permanent efter transaktionen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Gemensam administratör och partner för Frp Advisory, Geoff Rowley, kommenterade nyheterna på måndagen och sa:

”Jag förväntar mig att avtalet med Boohoo kan ge vissa jobbmöjligheter, men vi beklagar att detta resultat inte skyddar arbeten för Debenhams anställda efter avvecklingsperioden.”

Boohoo Groups resultat på aktiemarknaden

Boohoo Group gick ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 15%. Online-modehandlaren såg en 45-procentig ökning av sina H1-intäkter, enligt rapporten som publicerades den senaste veckan i september 2020.

Aktien steg med ungefär 3% under morgonens förhandel och sedan med ytterligare 2% på den öppna marknaden. Det Manchester-baserade företaget handlas nu till 347 pence per aktie, jämfört med en mycket lägre 158 pence per aktie i mars 2020 när effekten av covid-19 var som högst.

I skrivande stund värderas Boohoo Group till 4,38 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 50,54.

ASOS vill förvärva Arcadia Groups varumärken

I relaterade nyheter från Storbritannien avslöjade ASOS plc (LON: ASC) planer på att förvärva flera varumärken från Arcadia Group. Det Londonbaserade företaget för nu exklusiva samtal med den kollapsade återförsäljarens administratörer för att köpa varumärkena Miss Selfridge, Topshop, HIIT och Topman. ASOS kommenterade:

”Styrelsen anser att detta skulle utgöra en lockande möjlighet att förvärva starka varumärken som resonerar väl med sina kunder.”

ASOS förväntar sig att finansiera affären med befintliga kontantreserver. Samtalen pågår fortfarande och ett avtal är ännu inte slutfört. Den brittiska online-mode- och kosmetiskaåterförsäljaren steg med cirka 3% under morgonens förhandel och sedan med ytterligare 2% på öppen marknad. Företaget handlas nu till 50,22 pund per aktie.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust