LINK skjuter upp till en ny rekordnivå över 18 pund

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jan 25, 2021
  • Myntet ökade med mer än 500% i värde under fjolåret, vilket gjorde det till en av de största vinnarna.
  • Enligt Vinny Lingham har BTC:s konsolidering gjort det möjligt för altcoins att rusa upp.
  • LINK är för närvarande det sjunde största myntet sett till marknadsvärde.

Samtidigt som bitcoin (BTC), den ledande kryptovalutan sett till marknadsvärde, fortsätter att handla i sidled har många alternativa kryptovalutor (altcoins) registrerat stora vinster. Ett sådant mynt är LINK, det välkända decentraliserade orakelnätverket Chainlinks native token. LINKs uppgång de senaste dagarna lät myntet nå en ny all-time high (ATH) på över 18 pund.

LINK steg så högt som 18,7 pund tidigare idag och registrerade sitt högsta pris sedan lanseringen. Efter att ha satt in en ny ATH såg myntet dock en liten priskorrigering och förlorade 1,92% av sitt värde. I skrivande stund byter myntet händer för 18,35 pund, vilket motsvarar en vinst på 4,21% det senaste dygnet och en ökning med 13,69% under de senaste sju dagarna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det senaste året har myntet rusat upp med mer än 500%, eftersom det handlades mellan 1,5 och 2,2 pund i januari 2020. Tack vare dessa vinster har LINK lyckats säkra 7:e plats på CoinMarketCaps topp 100-lista över ledande kryptovalutor sett till börsvärde. Myntet har ett börsvärde på 7 426 636 383,5 pund med 402 509 556 tokens i omlopp.

Bakgrunden till LINKs rally

Enligt experter är det nuvarande altcoin-rallyt knutet till BTC:s prisutveckling. I skrivande stund handlas BTC till 24 378,9 pund efter att ha stigit med 1,67% det senaste dygnet. Analytiker menar att BTC under denna konsolideringsperiod har låtit cirkulationen av medel förflytta sig till altcoins.

Vinny Lingham, grundaren av kryptoplånboken och identitetsverifieringsföretaget Civic, förklarade detta koncept,

Chainlink har också inlett strategiska partnerskap med ledande företag, inklusive Google, som i sin tur har gett LINK möjlighet att locka fler användare från hela världen. Det senaste samarbetet var med Queenbee, utvecklaren bakom plattformen QBEE, i en affär som innebar integration av Chainlink-orakel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust