PayPal avslöjar planer på ny kryptofokuserad affärsverksamhet

Författad av: Jinia Shawdagor
februari 4, 2021
  • PayPal avslöjade planer för att lansera en ny affärsenhet som endast fokuserar på krypto.
  • Enligt PayPals VD kommer användare att kunna spendera sin krypto hos 29 miljoner handlare.
  • PayPal räknar med att denna tjänst kommer att tas i bruk före slutet av första kvartalet 2021.

PayPal planerar att investera i en ny dedikerad affärsenhet som hanterar krypto och digitala valutor. En rapport avslöjade de här nyheterna den 3 februari och hänvisade till källor som är väl insatta i organisationens verksamhet. Enligt uppgift är företagets gradvisa övergång till krypto en del av ett bredare mål att framtidssäkra verksamheten.

Enligt rapporten presenterade Dan Schulman, PayPals VD, dessa planer under företagets resultatdag. Han förklarade beslutat att gå all-in på krypto och konstaterade att det nuvarande finansiella systemet är föråldrat. Schulman tillade att PayPal genom detta drag kan utnyttja nästa generations finansiella system där transaktioner är nästan omedelbara och kostnadseffektivt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Schulman uppgav vidare att PayPal ser en framtid med jämlika möjligheter för alla att engagera sig i den digitala ekonomin. För detta ändamål sa han att företaget investerar kraftigt i sin nya affärsenhet för krypto, blockchain och digitala valutor för att hjälpa denna mer inkluderande framtid att ta form.

Ett betydelsefullt drag för massadoption

I sitt tal noterade Schulman vidare att företaget planerar att hjälpa till att forma den finansiella framtiden genom att låta sina kunder använda sin kryptobalans för att genomföra transaktioner efter att ha köpt varor eller tjänster från 29 miljoner handlare som stöder PayPal-betalningar. Enligt honom försöker företaget att lansera denna funktion före slutet av Q1. Han tillade att företaget hoppas kunna lansera sin första internationella marknad de närmaste månaderna. Utöver detta försöker PayPal att underlätta en Venmo-integration med krypto.

Även om dessa planer visar PayPals engagemang inom den framväxande sektorn sa Schulman att det bara är toppen av ett enormt isberg vad gäller företagets färdplan kring krypto, blockchain och digitala valutor. Han tog också tillfället i akt att avslöja att de användare som registrerat sig för PayPals kryptotjänster nu använder sin app dubbelt så mycket som de tidigare gjorde. PayPal lanserade en kryptotjänst för USA-baserade kontoinnehavare i oktober förra året och utvalda användare kan nu köpa, hålla och sälja kryptovalutor direkt från sina PayPal-konton. Företaget samarbetar med Paxos Trust Company, en reglerad leverantör av kryptoprodukter och tjänster, för att möjliggöra denna tjänst.