Kenanga Investment Bank Berhad investerar i en licensierad kryptobörs

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner glädje och… read more.
on feb 8, 2021
Updated: feb 12, 2021
  • Investeringen innebar ett avtal om att köpa en aktieandel på 19% i börsen.
  • Enligt bankens koncernchef är målet att erbjuda deras kunder tillgång till krypto.
  • Tokenize Malaysias VD tror att detta partnerskap kommer att bidra till att forma landets kryptoera.

Kenanga Investment Bank Berhad, ett ledande finansiellt företag i Malaysia, har doppat tårna i krypto genom en ny investering. Banken avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande idag och kommenterade att de gjorde denna investering genom sin helägda private equity-arm Kenanga Private Equity Sdn Bhd. Affären innebar att banken ingick ett villkorat avtal med Tokenize Technology ( Tokenize Malaysia), operatören av Tokenize Xchange.

Enligt pressmeddelandet innebar Kenangas investering ett köp av en aktieandel på 19% i Tokenize Xchange, som är en av de tre digitala börserna (DAX) som erhållit en officiell marknadsoperatörslicens (RMO) från Securities Commission of Malaysia (SC). För närvarande är börsen det näst största i landet sett till marknadsandelar av handelsvolymen. Börsen är öppet dygnet runt och hanterar flera kryptovalutor, inklusive Bitcoin (BTC) och Ethereum (ETH). Sedan lanseringen i april förra året har börsen lockat 100 000 användare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar sa Kenanga Investment Bank Berhads koncernchef, Datuk Chay Wai Leong, att institutionen har utvecklat ett digitalt ekosystem för att erbjuda sina kunder ett brett utbud av finansiella tjänster, inklusive digitala tillgångar. Han tillade att även om banken anser att krypto är en tillgångsklass, är den väl medveten om tillhörande risker som volatilitet och förekomsten av oreglerade aktörer på marknaden. Att investera i Tokenize Xchange är därför ett unikt tillfälle, eftersom börsen regleras. Leong fortsatte med att berömma SC för att vara den första asiatiska myndigheten som infört kryptoreglering.

Ett pro-blockchain-perspektiv

Enligt Leong anser Kenanga Investment Bank Berhad att framväxten av digitala tillgångar i framtiden är oundviklig. Bankens intresse för virtuella valutor sträcker sig dock längre än till BTC och andra ledande kryptovalutor. Enligt uppgift tror institutionen att blockchain-tekniken, som stöder krypto, är mycket kraftfull.

Den här nyheten kommer efter att Tokenize Xchange tillkännagav lanseringen av sin Tokenize Mobile App i Google Play-butiken. På så sätt erbjöd börsen sina 100 000 användare enkel och snabb tillgång till kryptomarknaden, som nu är värd 0,945 biljoner pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust