USD/CHF i snävt intervall efter svaga sysselsättningsuppgifter från Schweiz

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on feb 8, 2021
  • USD/CHF-priset ligger i ett snävt intervall efter svag schweizisk jobbdata.
  • Landets arbetslöshet steg till 3,7% i januari.
  • Uppgifterna kom några dagar efter de svaga sysselsättningsuppgifterna från USA.

USD/CHF handlas stabilt på den lägsta nivån sedan torsdag förra veckan när valutainvesterare reagera på de amerikanska löneuppgifterna och den schweiziska arbetslösheten.

USD/CHF
USD/CHF

Svaga sysselsättningsuppgifter från USA och Schweiz

På fredag publicerade Bureau of Labor Statistics (BLS) svaga sysselsättningsuppgifter från USA, vilket ledde till en stor försäljning av dollarn. Byrån sa att den amerikanska ekonomin bara tillförde 40 000 jobb i januari när fler stater fortsatte med sina lockdown-åtgärder. Arbetslösheten minskade till 6,3% från 6,7% medan löneökningen steg från 5,4% till 5,6%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Idag publicerade också den schweiziska statistikbyrån relativt svaga jobbdata. Landets arbetslöshet steg från 3,5% i december till 3,7% i januari. Det är den högsta nivån sedan januari 2017. Den har också stigit stadigt sedan november då den sjönk till 3,2%.

Totalt har fler än 169 000 personer registrerat sig på arbetslöshetskontoret. Ändå är den schweiziska arbetslösheten bättre än i jämförbara länder. I Tyskland ligger arbetslösheten på 5,9% och i Sverige har den stigit till över 8%.

De senaste dagarna har USD/CHF också reagerat på blandade siffror från Schweiz. Förra veckan visade uppgifter från statssekretariatet för ekonomiska frågor (SECO) att konsumenternas sentiment sjönk i januari. Och förra veckan släppte ett statistikföretag relativt starka PMI-uppgifter för tillverkningssektorn.

Senare denna vecka kommer USD/CHF att reagera på de viktiga amerikanska inflationsuppgifterna som kommer ut på onsdag. Ekonomer som intervjuats av Reuters förväntar sig att den totala KPI:n steg till 1,5% i januari. Paret kommer också att reagera på antalet ansökningar om arbetslöshetsersättning i USA och den pågående debatten om stimulansplaner i kongressen.

USD/CHF tekniska utsikter

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

Det fyra timmar långa diagrammet visar att USD/CHF-priset har haft en stark uppåtgående trend de senaste veckorna. Det har lyft från årets lägsta nivå på 0,8756 till förra veckans högsta på 0,9045, vilket är en ökning med 3,30%.

Paret bröt också ut ovanför det rektangulära mönstret som visas i rosa den 1 februari, vilket är ytterligare ett bevis för tjurarnas styrka.

På fredag föll paret efter det relativt svaga sysselsättningsuppgifterna från USA. Priset ligger fortfarande över den stigande blå trendlinjen och den psykologiskt viktiga nivån vid 0,900. Därför kommer paret att behålla sin upptrend så länge det ligger kvar över den stigande trendlinjen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust