Tekniska data visar att USD/CHF kan stiga till 0,9100

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on feb 4, 2021
  • USD/CHF-priset steg för femte dagen i rad.
  • Schweiz släppte svag data för konsumentupplevelser.
  • Fokus skiftar till de amerikanska lönerna.

Priset på USD/CHF steg för femte dagen i rad efter relativt svaga schweiziska konsumentupplevelseuppgifter. Den övergripande starka dollarn inför den amerikanska lönedatan har också bidragit. Paret handlas till 0,9023, vilket är det högsta det har varit sedan den 1 december.

USD/CHF
USD/CHF

Schweiziska konsumentförtroendet minskar

Det schweiziska konsumentkänslan fortsatte att försämras i år då antalet covid-19-fall i landet fortsatte att öka. Enligt SECO minskade känslan till -15 från föregående månads -12. Siffran har varit i den negativa zonen sedan maj 2018. Den ligger också under sitt långsiktiga genomsnitt på -5.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sammantaget uttryckte deltagarna i undersökningen oro över den allmänna ekonomiska utvecklingen, budgeten och sina ekonomiska situationer.

Ändå har Schweiz ekonomi överträffat många andra länders. Ekonomin studsade tillbaka med 7,2% under tredje kvartalet och krympte med cirka 1% under fjärde kvartalet. Regeringen förväntar sig att den kommer att återhämta sig senare i år.

Den här veckan reagerade USD/CHF på de relativt starka uppgifterna från landet. Den schweiziska detaljhandeln ökade med 4,7% i december medan tillverknings-PMI ökade från 58,0 till 59,4 i januari.

Samtidigt har paret också skjutit upp till följd av den starka dollarn. Dollarindexet har stigit med 0,33% idag och fortsätter det rallyt som började i januari. Handlare väntar nu på de viktiga nonfarm-löneuppgifterna som publiceras i morgon.

På onsdag visade uppgifter från ADP att den amerikanska ekonomin skapade fler än 140 000 jobb. Uppgifterna kom två dagar före Nonfarm payroll-datan. Ekonomer hos de flesta valutamäklare och investeringsbanker förutspår att ekonomin tillförde fler än 150 000 jobb. De ser också att arbetslösheten ligger på 6,7%.

USD/CHF tekniska utsikter

USD/CHF
USD/CHF teknisk graf

USD/CHF nådde det lägsta värdet på flera år i januari på 0,8758. Efter det bildade paret ett inverterat huvud och axlar-mönster vars hals var 0,8922. Den här veckan lyckades tjurar pressa upp priset över denna halsringning. Priset har också stiga sig över de 15 och 25-dagars utjämnade glidande medelvärdena (SMA) medan oscillatorer som Relative Strength Index (RSI) och MACD har fortsatt att stiga.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga när tjurar siktar in sig mot motståndet vid 0,9100. Avståndet mellan huvudet och axeln och axeln och 0,9100 är detsamma.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust