Prisprognos för Bitcoin (BTC) i februari efter att Elon Musk och Tesla fört priset till nya rekordnivåer

Författad av: Michael Harris
februari 9, 2021
  • Tesla meddelade igår att de köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.
  • BTC steg med nästan 20% igår under den bästa dagen sedan december 2017.
  • Nästa mål för köpare är 161,8% Fibonacci-förlängningen som ligger strax över 50 000 dollar.

Bitcoin (BTC) nådde nya rekordhöjder över 48 000 dollar i morse under den senaste köpvågen som drivs av Teslas antagande av kryptovalutan.

Grundläggande analys: Musk leder vägen

I extremt positiva nyheter igår meddelade Tesla att de köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. I rapporten till amerikanska SEC konstaterade elbilsjätten också att de förväntar sig att att ”börja acceptera bitcoin som en betalningsmetod för våra produkter inom en snar framtid, med förbehåll för gällande lagar och initialt på en begränsad basis.”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Marknadsanalytiker förväntar sig nu att andra företag ska följa i Teslas fotspår och investera i Bitcoin.

”Alla företag bör titta på hur man accepterar digitala valutor och digitala betalningar som en del av sina affärssystem. Det är inte så svårt. Det är vad kunderna vill, det är där världen rör sig. Så jag tror att han ligger steget före, och jag tror att du kommer att se alla företag fundera på hur de kan – från McDonalds till Bojangles – you name it,” sa Mike Novogratz, grundare av Galaxy Digital.

Samtidigt hävdar Mohamed El-Erian från Allianz att BTC-priset sannolikt kommer att bibehålla sitt nuvarande momentum efter de senaste nyheterna.

”Vad sa Tesla till dig? Två saker. Det ena är att detta kommer att vara en betalningsmetod. Och det andra är att detta är ett investeringsmedel. Så det är två kraftfulla argument för uppfattningen att, jag vill betona uppfattningen, att bitcoins är en valuta, pengar, för trots allt är pengar ett sätt att lagra värde. Pengar är en betalningsform. Så ja, det kommer att accelerera,” sa han.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Teknisk analys: Det positiva momentumet fortsätter

Bitcoin steg med 19,5% igår och såg den största dagliga vinsten sedan december 2017. Köpare fortsätter att pressa priset högre idag, vilket resulterar i ett pris på 48 216 dollar – en ny ny all-time high.

Bitcoin 1-dagsgraf (TradingView)

Som framgår av 1-dagsdiagrammet ägde gårdagens dagliga stängning rum över 127,2% Fibonacci-förlängningen, vilket signalerar en potentiell fortsättning av det positiva momentumet. Nästa mål för köparn är 161,8% som ligger strax över 50 000 dollar. Det är troligt att vi får se en paus i BTC-rallyt efter ett brott över denna psykologiskt viktiga nivå.

Sammanfattning

Bitcoin-priset nådde en ny rekordhöjd i morse efter ökande intresse för kryptovaluta i samband med att Tesla meddelade att de köpt 1,5 miljarder dollar i Bitcoin.