Chevrons aktier kvar över stödet vid 85 dollar trots svagt Q4-resultat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 12, 2021
  • Chevrons aktier har stigit med mer än 9% sedan början av januari.
  • Om priset faller under stödnivån vid 85 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal.
  • De totala intäkterna minskade med 30,5% under fjärde kvartalet.

Aktierna i Chevron (NYSE: CVX)har stigit med mer än 9% sedan början av januari och det aktuella priset ligger runt 92 dollar. Företaget rapporterade sina Q4-resultat den sista veckan i januari. De totala intäkterna hade minskat med 30,5%, och för räkenskapsåret 2020 rapporterade Chevron en förlust på 5,5 miljarder dollar.

Grundläggande analys: De totala intäkterna minskade med 30,5% under fjärde kvartalet

Chevron Corporation är ett amerikanskt multinationellt energiföretag som arbetar med alla aspekter av olja och naturgas. 70% av dess reserver är koncentrerade till USA, Australien, Kazakstan och Mexikanska golfen. Chevrons aktier går starkt under 2021, och den analysen visar att priset kan bryta över motståndet vid 95 dollar igen i februari.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Den globala pandemin resulterar i en förödande förlust av liv och en historisk kollaps för den globala ekonomin och extremt volatila oljemarknader. Vi började året i en stark position och vi vidtog snabba åtgärder för att anpassa oss till den nya verkligheten när den uppstod,” sa Mike Wirth, ordförande och VD.

Intäkterna har minskat främst på grund av covid-19-pandemin, och för räkenskapsåret 2020 rapporterade Chevron en förlust på 5,5 miljarder dollar. Samtidigt har Chevron slutfört en av sina största omstruktureringsfaser och integreringen av de anställda från Noble.

Chevron förvärvade Noble Energy förra sommaren, och enligt de senaste uppgifterna kommer företaget att köpa Master Limited Partnership Noble Midstream Partners (NBLX). Förväntningar på utökad amerikansk stimulans lyfte Brent-råoljepriserna över 60 dollar. CFO Pierre Breber sa att break-even-priset för Brent-olja, exklusive rörelsekapital, var under 50 dollar för andra kvartalet i rad.

Oljepriset fortsätter att stiga, och kanske är det rätt tid nu att handla Chevronaktier. Analytiker är positiva till Chevron på lång sikt, och med ett börsvärde på 178 miljarder dollar är aktierna i detta företag inte dyra.

Teknisk analys: Det första tecknet på en trendvändning kan vara om priset faller under stödet vid 85 dollar

Chevrons aktier har gått starkt de senaste månaderna, och det första tecknet på en trendvändning kan vara om priset bryter under stödet vid 85 dollar.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska supportnivåerna är 85, 80 och 70 dollar, samtidigt som 95 och 100 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset stiger över 95 dollar skulle det vara en signal att köpa aktierna, och nästa mål kan då ligga runt 100 eller till och med 105 dollar.

Om priset sjunker under stödnivån vid 85 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och priset kan då sjunka till 70 dollar.

Sammanfattning

Chevron rapporterade sina Q4-resultat den sista veckan i januari. De totala intäkterna hade minskat med 30,5%, och företaget har redovisat sin första årliga förlust sedan 2016. Chevrons aktier har stigit de senaste månaderna, och det första tecknet på en trendförändring skulle vara om priset faller under stödet vid 85 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust