Walt Disney överträffade Wall Streets Q1-prognoser

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 12, 2021
  • Walt Disney överträffade Wall Street-prognoserna under räkenskapsårets första kvartal.
  • Streamingtjänsten Disney+ har nu cirka 95 miljoner betalande abonnenter.
  • Disneys aktier steg med cirka 1% under gårdagens efterhandel.

Walt Disney Company (NYSE: DIS) rapporterade sina finansiella resultat för det första kvartalet igår och överträffade analytikernas prognoser för resultat och intäkter. Företaget rapporterade en kraftig ökning av sina betalande streamingabonnenter under första kvartalet.

Disneys aktier steg med cirka 1% under gårdagens efterhandel.. Aktierna handlas nu till 140,68 pund per aktie, jämfört med fjolårets lägsta nivå på 62,22 pund per aktie i mars 2020 när effekten av covid-19 var som mest påfallande.

Disneys Q1-resultat jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra 11,53 miljarder pund i intäkter under första kvartalet. De förväntade sig också 29,74 pence i förlust per aktie under första kvartalet. I sin rapport på torsdag överträffade Disney båda prognoserna med en högre intäkt på 11,79 miljarder pund under det senaste kvartalet och 23,21 pence i vinst per aktie.

Som jämförelse rapporterade Disney 10,67 miljarder pund i intäkter under det föregående kvartalet (Q4).

Den 2 januari hade streamingtjänsten Disney+ cirka 95 miljoner betalande abonnenter. Disney genererade intäkter på i genomsnitt 2,92 pund i månaden per betalande abonnent under första kvartalet jämfört med 4,03 pund året innan.

Massmedia- och underhållningskonglomeratet såg en årlig tillväxt på 73% för sina direktinkomster till 2,54 miljarder pund. I ett tillkännagivande i november meddelade Disney att de kommer att skära ned 32 tusen jobb under första halvåret 2021.

Andra framstående siffror i Disneys resultatrapport igår inkluderar minskade intäkter med 53% på årsbasis från parker, upplevelser och produkter. Under det första kvartalet resulterade den pågående covid-19-pandemin i att rörelseresultatet minskade med 1,89 miljarder pund från detta segment.

VD Bob Chapeks kommentarer

VD Bob Chapek kommenterade den finansiella rapporten igår och sa:

”Vi tror att de strategiska åtgärderna vi tagit för att omvandla vårt företag kommer att driva vår tillväxt och öka aktieägarvärdet, vilket framgår av de otroliga framstegen vi gjort inom vår DTC-verksamhet och vi nådde fler än 146 miljoner betalande abonnenter med våra streamingtjänster i slutet av kvartalet.”

Disney presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 25%. I skrivande stund värderas företaget, som har sitt huvudkontor i Burbank, till 251,30 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust