AbbVie fortsätter att handlas på tjurmarknad efter bättre Q4-resultat än väntat

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 15, 2021
  • AbbVie har ingått ett samarbete med Caribou Biosciences.
  • De totala intäkterna ökade med 59,3% under Q4.
  • AbbVie förväntar sig att de sammanlagda intäkterna från RINVOQ och SKYRIZI kommer att fördubblas 2021.

Aktierna i AbbVie (NYSE: ABBV) sjönk med mer än 3% förra veckan och det aktuella priset ligger runt 104 dollar. Enligt analytiker finns det en rad skäl att investera i AbbVie, och så länge priset ligger över 90 dollar finns det ingen risk för att trenden vänder.

Grundläggande analys: De totala intäkterna ökade med 59,3% under fjärde kvartalet

AbbVie är ett amerikanskt biofarmaceutiskt företag som fungerar som en forskningsbaserad läkemedelsproducent. AbbVies aktier fortsätter att handla över stödnivån vid 100 dollar efter att företaget rapporterat bättre Q4-resultat än väntat.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AbbVie rapporterade sina Q4-resultat tidigare i februari. De totala intäkterna hade ökat med 59,3% på årsbasis till 13,86 miljarder dollar medan Q4 Non-GAAP EPS låg på 2,92 dollar. De totala intäkterna hade ökat mer än förväntat (160 miljoner dollar) och företagets prognos för justerade EPS under 2021 ligger på cirka 12,5 dollar.

”Vi levererade ytterligare ett starkt kvartal med ett justerat resultat per aktie på 2,92 dollar, vilket översteg mittpunkten för vår prognos med 0,08 dollar. Vi förväntar oss att det sammanlagda bidraget från RINVOQ och SKYRIZI nästan fördubblas 2021 till cirka 4,6 miljarder dollar baserat på deras fortsatt starka upptag i RA och psoriasis, såväl som RINVOQ:s förväntade godkännanden inom PSA, ankyloserande spondylit och atopisk dermatit senare i år,” sa Richard Gonzalez, ordförande och verkställande direktör för AbbVie.

AbbVie fortsätter att expandera sin verksamhet och företaget har också ingått ett samarbete med Caribou Biosciences för forskning och utveckling av chimära antigenreceptorer. ”Enligt det fleråriga avtalet kommer AbbVie att använda Caribous nästa generations Cas12a CRISPR hybrid RNA-DNA-genredigering och -cellterapiteknologi för att forska och utveckla två nya CAR-T-cellterapier riktade till specifika mål,” rapporterade AbbVie.

Den aktuella utdelningsavkastningen är cirka 4,9%, och med ett börsvärde på 184 miljarder dollar är aktierna i detta företag fortfarande undervärderade i förhållande till marknaden. Warren Buffetts Berkshire Hathaway köpte cirka 21 miljoner AbbVie-aktier under tredje kvartalet, och enligt analytiker är det inte svårt att se varför man bör investera i AbbVie.

Teknisk analys: 90 dollar representerar en mycket stark supportnivå

AbbVies aktier fortsätter att handla på en tjurmarknad, och så länge priset ligger över 90 dollar finns det ingen risk för att trenden vänds.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 100 och 90 dollar, samtidigt som 110, 115 och 120 dollar representerar nuvarande motståndsnivåer. Om priset stiger över motståndet vid 110 dollar skulle det vara en signal att köpa aktier och nästa kursmål kan då ligga runt 115 dollar.

Om priset faller under den kommande perioden kan ett pris i intervallet 80 till 90 dollar vara ett mycket bra tillfälle att investera i AbbVie-aktier.

Sammanfattning

AbbVie rapporterade sina Q4-resultat tidigare i februari. De totala intäkterna hade ökat med 59,3% på årsbasis och företaget förväntar sig att de ekonomiska resultaten kommer att bli ännu starkare under 2021. Enligt analytiker finns det en rad skäl att investera i AbbVie, och så länge priset ligger över 90 dollar finns det är ingen risk för att trenden vänder.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust