Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq stängde på rekordnivåer

Författad av: Stanko Iliev
februari 15, 2021
  • Förra veckan steg Dow Jones med 1%, S&P 500 med 1,2% och Nasdaq med 1,7%.
  • Investerare är fortfarande hoppfulla om det stora stimulanspaketet som förhandlas i USA.
  • Dyster ekonomiska data fortsätter att ignoreras.

Den amerikanska aktiemarknaden gick starkt förra veckan eftersom investerare förblir optimistiska kring det stora stimulanspaketet som förhandlas fram i USA. S&P 500 och Nasdaq stod för rekordstängningar i fredags medan Dow Jones slog rekord tidigare i veckan.

Förhoppningarna om att utökade offentliga utgifter kommer att skapa högre tillväxt håller marknaden på gott humör, men affärsverksamheten i USA är fortfarande under press och arbetsmarknaden är långt ifrån full sysselsättning. Utökade vaccinationsprogram kommer att hjälpa ekonomin att återhämta sig, men pandemin innebär fortfarande ett stort frågetecken för en ekonomisk comeback.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dyster ekonomiska data, som sämre sysselsättningsstatistik än väntat, fortsätter att ignoreras av investerare, och tekniskt sett finns det fortfarande inga tecken på en korrigering av marknaden. Detaljerna i det föreslagna stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar håller fortfarande på att utarbetas, och rykten säger att högre skatter kan vänta för aktieinvesterare.

”Den största oron för aktierna var högre skatter / reglering följt av inflation / högre räntor, även om pandemins varaktighet och svårighetsgrad förblev ett viktigt fokus,” skrev Evercore ISIs Oscar Sloterbeck om företagets undersökning av investerare.

S&P 500 steg med 1,2% förra veckan

För veckan såg S&P 500 (SPX) en ökning med 1,2% och stängde till 3 934 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över 4 000 punkter skulle det vara en köpsignal för S&P 500, men om priset sjunker under 3 700 skulle det vara en tydlig säljsignal och då ligger vägen fri ned till till 3 500 punkter.

DJIA steg med 1% förra veckan

Dow Jones Industrial Average (DJIA) steg med 310,16 punkter, eller 1%, till 31 458,40.

Datakälla: tradingview.com

Dow Jones fortsätter att handla nära rekordhöjder, och om priset stiger över 31 500 punkter igen kan nästa mål ligga på cirka 31 600 eller till och med 31 700 punkter. Om priset å andra sidan sjunker under 30 000, skulle det vara en tydlig säljsignal och nästa mål kan då ligga runt 29 500 punkter.

Nasdaq Composite steg med 1,7% förra veckan

Nasdaq Composite (COMP) steg med 1,7% förra veckan och stängdes till 14 091 punkter.

Datakälla: tradingview.com

Nasdaq Composite steg över 14 000 punkter, och så länge priset ligger över denna trendlinje och 13 000 punkter förblir detta index på en tjurmarknad. Om priset stiger över 14 100 punkter kan nästa mål vara cirka 14 200 eller till och med 14 400 punkter.

Sammanfattning

Wall Streets tre huvudindex steg förra veckan, men allting pekar på att aktiernas rally är kopplat till stimulansförhoppningar snarare än tillväxt. Detaljerna i det föreslagna stimulanspaketet på 1,9 biljoner dollar håller fortfarande på att utarbetas, och rykten säger att högre skatter kan vänta för aktieinvesterare. Veckan inleds med en semester i USA, och tekniskt sett finns det fortfarande inga tecken på en korrigering av aktiemarknaden.