Uniswap kan stiga ytterligare, men risken är fortfarande mycket hög

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 17, 2021
  • Uniswaps handelsvolym har överstigit 100 miljarder dollar.
  • Den dagliga volymen för Uniswap är redan över 1 miljard dollar.
  • Om priset stiger över 22,5 dollar kan nästa prismål ligga runt 25 dollar.

Uniswap har hunnit stiga från 5,17 till över 23 dollar som högst sedan början av januari, och det nuvarande priset ligger runt 20 dollar. Uniswap har varit en av de starkaste kryptorna på marknaden de senaste veckorna, och så länge priset ligger över 17,5 dollar är den kvar i en köpzon.

Grundläggande analys: Handelsvolymen har stigit över 100 miljarder dollar

Uniswap är ett decentraliserat protokoll för automatiserad likviditetsförsörjning på Ethereum, och enligt de senaste rapporterna har Uniswap (UNI) handelsvolym stigit över 100 miljarder dollar. Uniswap-priset har skjutit i höjden sedan årets början och för närvarande finns det inget tecken på att trenden är på väg att vända.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Uniswap blev precis den första decentraliserade handelsplattformen som bearbetade mer än 100 miljarder dollar i volym – en spännande milstolpe för DeFi. Denna milstolpe är en logisk fortsättning på ’DeFi-boomen’ som inleddes förra sommaren,” sa protokollets grundare Hayden Adams igår.

Uniswap kräver inte mellanhänder eller förvaltare för att underlätta handel, och det är värt att nämna att detta protokoll har en decentraliserad prissättningsmekanism. Med andra ord tillåter Uniswap användarna att växla mellan ERC-tokens utan behov av en orderbok.

Detta är ett mycket framgångsrikt projekt som är en del av DeFi-rörelsen, och under det pågående explosiva DeFi-marknadsrallyt har ett antal kryptotokens registrerat svindlande tillväxt.

Den månatliga handelsvolymen för Uniswap nådde 20 miljarder dollar så sent som i januari, vilket tydligt visar sektorns exponentiella tillväxt. Den dagliga volymen för Uniswap har redan passerat 1 miljard dollar, och priset på denna kryptokurrency kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden.

Teknisk analys: Uniswap-priset skjuter i höjden

Denna kryptovaluta har tagit ett enormt steg på kort tid och Uniswaps handelsvolym är fortfarande hög. Ändå, om du väljer att köpa Uniswap (UNI), bör du vara medveten om att priset också kan försvagas de kommande dagarna.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande motståndsnivåerna är 22,5 och 25 dollar, samtidigt som 17,5 och 15 dollar representerar viktiga supportnivåer. Om priset stiger över 22,5 dollar skulle det vara en signal att handla Uniswap och nästa prismål kan då ligga runt 25 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 15 dollar skulle det vara en tydlig säljsignal och möjligen ett tecken på att trenden är på väg att vända.

Sammanfattning

Uniswap-priset har skjutit i höjden sedan årets början, och för närvarande finns det inget tecken på att trenden är på väg att vända. Uniswaps handelsvolym är fortfarande hög och enligt de senaste rapporterna har den överstigit 100 miljarder dollar. Enligt analytiker har Uniswap en ljus framtid, och priset kan stiga ytterligare på den pågående tjurmarknaden. Om priset stiger över 22,5 dollar skulle det vara en signal att handla Uniswap och nästa prismål kan då ligga runt 25 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust