Hilton Worldwide rapporterar överraskande Q4-förlust

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on feb 18, 2021
  • Hilton Worldwide rapporterar en överraskande förlust under fjärde kvartalet.
  • Det amerikanska företagets intäkter sjönk med 62,4% under det fjärde kvartalet.
  • Hotelloperatören rapporterar en nedgång på 59,2% på årsbasis för sin RevPAR.

Hilton Worldwide Holdings Inc. (NYSE: HLT) rapporterade en överraskande förlust under fjärde kvartalet på grund av den pågående covid-19-pandemin som drabbat gästfrihetsindustrin hårt de senaste månaderna. Företaget sa också att dess intäkter föll mer än förväntat under Q4.

Covid-19-pandemin har hittills smittat drygt 110 miljoner människor världen över och orsakat över 2,4 miljoner dödsfall.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Hiltons aktier föll med strax under 1% under gårdagens förhandel. Aktien byter nu händer till 80,38 pund per aktie, jämfört med fjolårets lägsta värde på 40,33 pund per aktie den första veckan i april 2020. Om du vill investera på aktiemarknaden online behöver du en pålitlig börsmäklare – här är en jämförelse av de bästa för att underlätta ditt val.

Hiltons finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Hilton Worldwide sa att det avslutade fjärde kvartalet med 161,49 miljoner pund i nettoförlust, vilket motsvarar 57,67 pence per aktie. Under det jämförbara kvartalet förra året rapporterade de 126,16 miljoner pund i nettoresultat eller 43,98 pence per aktie.

Justerat för engångsposter förlorade hotelloperatören 7,21 pence per aktie under det senaste kvartalet. Hilton värderade sina intäkter under fjärde kvartalet till 641,63 miljoner pund, vilket motsvarar en nedgång på 62,4% på årsbasis. I separata nyheter från USA köpte Warren Buffets Berkshire Hathaway en andel på 2,96 miljarder pund i den multinationella oljegiganten Chevron Corp.

Enligt FactSet hade experter förutsagt att det amerikanska multinationella bolaget skulle bokföra 740 miljoner pund i intäkter under fjärde kvartalet. De hade förväntat sig att företaget skulle tjäna 2,16 pence per aktie justerat under kvartalet.

Hiltons RevPAR sjönk med 59,2% under fjärde kvartalet

Hilton sa att deras RevPAR (jämförbara intäkter per tillgängligt rum) minskade med 59,2% under det senaste kvartalet till 29,33 pund. Analytiker, å andra sidan, hade förväntat sig högre 31,79 pund i RevPAR för det McLean-baserade företaget under Q4.

Det genomsnittliga dagliga priset (ADR) och beläggningen föll drastiskt under fjärde kvartalet på grund av den andra vågen av covid-19-fall de senaste månaderna. Hiltons resultatrapport kom en dag efter att American International Group rapporterade att de gick med förlust under fjärde kvartalet.

Hilton Worldwide handlades i stort sett platt på aktiemarknaden förra året. I skrivande stund har hotellföretaget ett marknadsvärde på 22,72 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust