Läge att investera när Verizons aktier sjunkit med 7,8% i år?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on feb 20, 2021
  • Verizon höjde sin prognos för räkenskapsåret 2021.
  • Warren Buffetts Berkshire Hathaway ökade sin andel i Verizon.
  • Verizon kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Aktierna i Verizon Communications (NYSE: VZ) har sjunkit med mer än 7% sedan början av januari, och den aktuella aktiekursen ligger runt 56,45 dollar. Detta är ett stabilt företag med en bra position på marknaden och det är också intressant att Warren Buffetts Berkshire Hathaway har ökat sin andel i Verizon.

Grundläggande analys: Verizon höjde sin FY21-prognos

Verizon Communications är ett amerikanskt multinationellt telekommunikationsföretag som erbjuder kommunikation, information och underhållningsprodukter och tjänster. Verizon är en tillförlitlig kassaflödesjätt med ett lockande ”risk/reward”-förhållande och Verizon-aktier är ett bra val för investerare som söker säkra utdelningsintäkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Verizon rapporterade sina Q4-resultat den sista veckan i januari. De totala intäkterna hade minskat med endast 0,2% jämfört med föregående år till 34,7 miljarder dollar medan QAP GAAP EPS låg på 1,11 dollar. Verizon har visat stabilitet under utmanande marknadsförhållanden och höjt sin FY21-prognos.

Helårsresultatet var 4,30 dollar per aktie på GAAP-basis, och företaget har lanserat rikstäckande 5G som täcker 230 miljoner POP i 2700 städer. Justerad EBITDA för fjärde kvartalet uppgick till 11,7 miljarder dollar, medan justerade EBITDA för helåret uppgick till 47,1 miljarder dollar.

FY21-prognosen inkluderar 5,00 till 5,15 dollar i EPS, och trots den utmanande pandemimiljön är utdelningen säker. Utdelningsavkastningen är cirka 4,6% och de flesta finansanalytiker förväntar sig att utdelningen kommer att öka de närmaste åren.

Verizon är positionerat för långsiktig och hållbar tillväxt, och det är också värt att nämna att Warren Buffetts Berkshire Hathaway har ökat sin andel i detta företag. Verizons värdering är lockande för tillfället och företaget kan leverera starkt aktieägarvärde under många år framöver.

Teknisk analys: Verizons aktier kan fortfarande inte stabilisera sig över motståndet vid 60 dollar

Den aktuella aktiekursen skulle kunna leda till god avkastning för investerare, och med ett börsvärde på 224 miljarder dollar är företaget fortfarande undervärderat i förhållande till konkurrenterna.

Datakälla: tradingview.com

De kritiska stödnivåerna är 54 och 50 dollar, samtidigt som 60 och 62 dollar representerar de aktuella motståndsnivåerna. Om priset stiger över 60 dollar skulle det vara en signal att handla med aktierna och nästa mål kan då ligga runt 62 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under stödnivån vid 54 dollar ligger vägen fri ned till stödet vid 50 dollar.

Sammanfattning

Verizon är en pålitlig kassaflödesjätte med ett positivt ”risk/reward”-förhållande och kan ge starkt aktieägarvärde under många år framöver. För 2021 förväntar sig företaget en tillväxt på minst 2% för tjänster och andra intäkter, och det är värt att nämna att Warren Buffetts Berkshire Hathaway ökat sin andel i Verizon.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust