Home Depot slog Wall Streets prognoser för fjärde kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • Home Depot överträffade Wall Streets förväntningar under fjärde kvartalet.
  • Den amerikanska återförsäljaren beslutade om 1,17 pund per aktie i kvartalsutdelning.
  • Home Depot föll med cirka 2% under morgonens förhandel.

Home Depot Inc. (NYSE: HD) rapporterade sina finansiella resultat för det fjärde kvartalet idag och överträffade analytikernas uppskattningar för vinst och försäljning. Företaget höjde också sin utdelning med 10%.

Home Depots aktier föll med cirka 2% under morgonens förhandel. Aktierna handlas nu till 192,76 pund per aktie, jämfört med 108,06 pund per aktie i mars 2020. Läs mer om varför priserna stiger och faller på aktiemarknaden.

Home Depots finansiella resultat för fjärde kvartalet jämfört med analytikernas uppskattningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Home Depot sa att deras nettoresultat för kvartalet som avslutades den 31 januari uppgick till 2,03 miljarder pund, viket motsvarar 1,88 pund per aktie. Under samma kvartal förra året begränsades dess nettoresultat till lägre 1,76 miljarder pund, eller 1,62 pund per aktie.

Företaget rapporterade att deras nettoomsättning ökade med 25,1% under fjärde kvartalet till 22,91 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en nettoomsättning på 21,75 miljarder pund under det senaste kvartalet. Deras uppskattning för vinst per aktie uppgick till lägre 1,87 pund.

I separata nyheter från USA meddelade Wells Fargo att de kommer att sälja sin kapitalförvaltningsverksamhet för 1,49 miljarder pund.

Home Depot rapporterade en ökning med 24,5% för sin jämförbara butiksförsäljning under fjärde kvartalet, jämfört med förväntade 19,2%. I USA ökade försäljningen i jämförbara butiker under Q4 med 25% och FactSet-konsensus låg på 20,9%.

Som jämförelse rapporterade återförsäljaren 24,19 miljarder pund i intäkter under det föregående kvartalet (Q3).

Home Depot beslutade om 1,17 pund per aktie i kvartalsutdelning

Det Atlanta-baserade företaget avstod från att ge en prognos för helåret idag på grund av osäkerheten i samband med covid-19-pandemin. Home Depot beslutade om 1,17 pund per aktie i kvartalsutdelning, vilket var en ökning från 1,07 pund per aktie förra året.

Finansdirektör Richard McPhail kommenterade resultatrapporten och sa:

”När vi ser fram emot budgetåret 2021, även om vi inte kan förutsäga hur konsumentutgifterna kommer att utvecklas, om efterfrågesituationen under den senare halvan av budgetåret 2020 består under budgetåret 2021 skulle det innebära en oförändrad till något positiv jämförbar försäljningstillväxt och en rörelsemarginal på minst 14%.”

Home Depot presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på mer än 15%. I skrivande stund värderas företaget till 210,92 miljarder pund och har ett förhållande mellan pris och vinst på 23,84.