InterContinental Hotels rapporterar nettoförlust på 184 miljoner pund för 2020

Författad av: Wajeeh Khan
februari 23, 2021
  • InterContinental Hotels rapporterar en nettoförlust på 184 miljoner pund för 2020.
  • Det brittiska multinationella hotellföretaget rapporterar 1,70 miljarder pund i intäkter.
  • InterContinental Hotels avstår från att betala ut en utdelning.

InterContinental Hotels Group plc (LON: IHG) sa på tisdagen att man avslutade 2020 med en förlust på grund av den pågående covid-19-pandemin som påverkade deras intäkter förra året. I ett försök att spara kontanter avstår företaget också från att betala ut en slutlig utdelning.

InterContinental Hotels aktier handlades nästan oförändrat under handeln före klockan på tisdag men lyfte nästan 5% när marknaden öppnat Aktierna byter nu händer till 53,78 pund per aktie, jämfört med 23,85 pund per aktie i mars 2020 då effekterna av covid-19-krisen var som mest påfallande. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

IHG rapporterar 1,70 miljarder pund i intäkter 2020

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

InterContinental Hotels sa att dess underskott före skatt 2020 uppgick till 198,78 miljoner pund, jämfört med föregående års 384,78 miljoner pund i vinst. InterContinental Hotels, som äger hotellkedjor som Holiday Inn och Crowne Plaza, rapporterade 184,58 miljoner pund i total nettoförlust under det nyligen avslutade året, jämfört med 273,32 miljoner pund i vinst 2019.

I separata nyheter från Europa sålde det brittiska multinationella försäkringsbolaget Aviva plc sin franska verksamhet till Macifs Aema Groupe för 2,77 miljarder pund.

Enligt FactSet hade experter förutspått att IHG skulle redovisa 108,55 miljoner pund i helårsförlust. Det brittiska multinationella företaget sa på tisdag att de genererade 1,70 miljarder pund i intäkter 2020 jämfört med en betydligt högre 3,29 miljarder pund föregående år.

Enligt företaget föll deras intäkter per tillgängligt rum (RevPAR) under fjärde kvartalet med 53,2%. Helårsnedgången i RevPAR uppgick till något lägre 52,5%. InterContinental Hotels sa att dess RevPAR kommer att återgå till nivåerna innan pandemin först cirka år 2025.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

IHG avstår från att betala ut en utdelning

Det Denham-baserade företaget slopade utdelningen på tisdag. Enligt styrelsen kommer framtida utdelningar att övervägas när tecken på återhämtning från effekterna av covid-19-krisen blir tydligare.

I en rapport som publicerades i augusti redovisade IHG en kraftig minskning av resultatet med 82% under första halvåret.

InterContinental Hotels Group plc presterade svagt på aktiemarknaden förra året med en årlig nedgång på nära 10%. I skrivande stund värderas det brittiska multinationella hotellföretaget till 9,91 miljarder pund.