MicroStrategy satsar vidare på BTC – köper ytterligare 19 452 BTC

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on feb 25, 2021
  • MicroStrategy håller för närvarande 90 531 BTC och satsar på att köpa mer i framtiden.
  • MicroStrategys CFO anser att företagets BTC-investeringar kompletterar dess mjukvaruaffär.
  • Enligt Michael Saylor kommer BTC:s marknadsvärde snart att öka till 70,85 miljarder pund.

MicroStrategy Inc., det ledande oberoende börsnoterade business intelligence-företaget, har investerat ytterligare 1,026 miljarder dollar i BTC. Företaget presenterade denna nyhet via en tweet och ett pressmeddelande den 24 februari och noterade att de köpt cirka 19 452 BTC för 52 765 dollar per mynt. Genom denna investering har MicroStrategys BTC-portfölj ökat till cirka 90 531 mynt.

Enligt pressmeddelandet förvärvade företaget hela sin BTC-förmögenhet till ett sammanlagt belopp på cirka 2,171 miljarder dollar. I genomsnitt har MicroStrategy köpt mynten för 23 985 dollar inklusive avgifter och kostnader.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Saylor sa att denna investering är en del av företagets bredare mål, vilket innebär att man expanderar från sin mjukvaruverksamhet för affärsanalys och köper och håller BTC. Enligt honom bekräftar detta köp företagets övertygelse om att BTC kan fungera som en effektiv och tillförlitlig värdeförvaring.

Planerar att köpa fler BTC

MicroStrategy avser att fortsätta med sin strategi att förvärva mer BTC med sitt överskott av kontanter. Företaget kan då och då emittera skuld- eller aktierelaterade värdepapper för kapitalanskaffning, beroende på marknadsvillkoren. Genom detta hoppas företaget generera vinster som de kommer använda för att köpa mer BTC.

I en kommentar till denna hausseartade utveckling sa MicroStrategys VD och CFO, Phong Le, att:

MicroStrategy förblir dedikerad till våra analytiska kunder och vårt mål att driva ett växande lönsamt företagsintelligensföretag. Vi tror att vår bitcoinstrategi, inklusive våra bitcoininnehav och relaterade aktiviteter till stöd för bitcoin-nätverket, kompletterar vår programvaruaffär genom att öka medvetenheten om vårt varumärke och ge möjligheter att säkra nya kunder.

Den här nyheten kom efter att Michael Saylor förutspådde att BTC:s marknadsvärde kommer att stiga till 100 biljoner dollar i framtiden. Han gjorde denna förutsägelse under en intervju den 23 februari, där han sa att BTC snart skulle passera guldet och absorbera hela dess marknadsvärde. Saylor förväntar sig att när BTC-anhngare uppnår denna prestation kommer det att mildra volatiliteten och bli ett stabiliserande inflytande i det globala finansiella systemet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust