Deutsche Telekoms helårsintäkter steg till 87,88 miljarder pund 2020

Författad av: Wajeeh Khan
februari 27, 2021
  • Deutsche Telekoms helårsintäkter steg till 87,88 miljarder pund under 2020.
  • Telekomföretaget rapporterar 1,45 miljarder pund i nettovinst under fjärde kvartalet.
  • Deutsche förutspår 32,19 miljarder pund justerad EBITDA efter hyresavtal 2021.

Deutsche Telekom AG (ETR: DTE) sa på fredag att nettovinsten under fjärde kvartalet var bättre än förra året tack vare att intäkterna ökade de senaste månaderna trots att covid-19-pandemin påverkat roamingintäkterna. Covid-19-viruset har hittills smittat drygt 2,4 miljoner människor i Tyskland och orsakat över 70 tusen dödsfall.

Deutsche Telekom öppnade handeln med ett pris per aktie på 12,98 pund på fredag och handlas nu till 13,02 pund per aktie. Aktierna inledde året på 13,19 pund per aktie. Läs mer här om du är intresserad av att investera på aktiemarknaden.

Deutsche Telekom rapporterar 1,45 miljarder pund i nettovinst under fjärde kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Deutsche Telekom sa att dess nettovinst under fjärde kvartalet uppgick till 1,45 miljarder pund. Under samma kvartal förra året uppgick nettovinsten till mycket lägre 569,03 miljoner pund. Verkställande direktören Tim Hoettges kommenterade den ekonomiska uppdateringen på fredag och sa:

”Vi skapade historia 2020. Vi lade till ett stort och viktigt kapitel i Deutsche Telekoms berättelse.”

Telekommunikationsföretaget sa att dess resultat före räntor, skatter och avskrivningar (EBITDA) på en justerad basis efter hyresavtal registrerade till 7,79 miljarder pund under kvartalet, jämfört med föregående års 5,25 miljarder pund.

I separata nyheter från Europa meddelade Jupiter Fund Management på fredag att dess tillgångar nådde rekordhöga 58,70 miljarder pund 2020, trots utflöden.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto

Deutsche Telekoms kvartalsintäkter uppgick till 24,03 miljarder pund

Deutsche Telekom rapporterade 24,03 miljarder pund i intäkter under fjärde kvartalet. Under fjärde kvartalet 2019 begränsades intäkterna till lägre 18,58 miljarder pund. För hela räkenskapsåret noterade det tyska företaget 87,88 miljarder pund i intäkter jämfört med 70,07 miljarder pund 2019. Deutsche Telekom tillskrev ökningen av sina årliga intäkter till förvärvet av amerikanska Sprint Corporation.

För 2021 förutsäger det Bonn-baserade företaget nu närmare 32,19 miljarder pund i justerad EBITDA efter hyresavtal. Det fria kassaflödet efter hyresavtal, enligt Deutsche Telekom, förväntas uppgå till cirka 6,96 miljarder pund. Under det föregående kvartalet (Q3) rapporterade det tyska telekomföretaget 23,76 miljarder pund i intäkter, enligt rapporten som publicerades i november.

Deutsche Telekom handlades i genomsnitt nästan platt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 2,5%. I skrivande stund värderas företaget till 62 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 22,59.