Horizen samarbetar med IOTA kring IOTA Oracles och Zendoo

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on mar 2, 2021
  • IOTA Oracles kommer att fungera som en bro mellan de två ekosystemen.
  • Integrationen av IOTA Oracles funktionalitet i Zendoo kommer att ske i två faser.
  • Enligt Horizen stöder detta drag deras uppdrag att bygga ett interoperabelt ekosystem.

Horizen har inlett ett samarbete med värdeöverföringsprotokollet IOTA. Horizen avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande och konstaterade att partnerskapets mål är att utöka funktionaliteten för de nyligen lanserade IOTA Oracles. Därtill kommer de att integrera Oracle-funktioner i Zendoos Horizen sidokedja och skalningsprotokoll.

Enligt pressmeddelandet försöker IOTA Oracles introducera decentraliserade applikationer (dApps) och smarta kontrakt i IOTA-nätverket. Genom oraklerna syftar nätverket till att på ett säkert sätt slå samman den digitala och fysiska världen på ett decentraliserat och tillståndslöst sätt. Enligt uppgift kommer introduktionen av denna funktion till Zendoo att ske i två faser. Den första kommer att bli Zendoos införlivande av IOTA Oracles i sin sidokedja POC. Den andra kommer att integrera IOTA Oracles i Zendoo SDK.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta partnerskap är ytterligare ett viktigt steg för Horizen som arbetar för att utveckla det säkraste, mest inkluderande och interoperabla ekosystemet.

Ett ömsesidigt fördelaktigt partnerskap

IOTA kommer att genomgå en betydande nätverksuppgradering som går under namnet Chrysalis den här månaden. Genom denna uppgradering vill IOTA fokusera på att ansluta en mängd olika ekosystem med exceptionella värdeförslag och värdefulla användningsfall. Samtidigt syftar Zendoo SDK till att låta företag och utvecklare bygga personliga blockkedjor.

Dominic Schiener, grundare av IOTA Foundation, kommenterade att:

Syftet med detta partnerskap är att utnyttja varandras expertis för att expandera till områden som är ömsesidigt fördelaktiga för båda ekosystemen.

Han tillade att IOTAs mål är att expandera blockchain-funktionalitet till verkliga applikationer. Han fortsatte med att konstatera att IOTAs Oracle-lösning på Horizen Zendoo sidokedjor är en enorm milstolpe för detta uppdrag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust