FTX Exchange börjar acceptera fiatinsättningar via PayPal

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 3, 2021
  • Enligt Sam Bankman-Fried kan FTX-användare nu sätta in pengar på sina konton direkt.
  • PayPal tar ut en avgift för insättningarna beroende på beloppet för varje överföring.
  • PayPal vill utöka sitt kryptoerbjudande till Storbritannien under de närmaste månaderna.

Den kända kryptoderivatplattformen FTX Exchange låter nu sina användare sätta in fiatvalutor via sina PayPal-konton. Börsens VD, Sam Bankman-Fried, presenterade denna nyhet genom en tweet den 2 mars och noterade att den nya funktionen gör det möjligt för FTX kunder att fylla på sina handelskonton direkt. Tjänsten tillåter insättningar i en mängd fiatvalutor som PayPal stöder.

I sin tweet konstaterade Bankman-Fried att PayPal tar ut avgifter för att erbjuda dessa tjänster. Därför rekommenderade han användare att göra större överföringar, eftersom de är billigare än mindre. Stora överföringar tar dock längre tid att genomföra jämfört med mindre. Bankman-Fried tillade att den här funktionen också stöder kreditkortsinsättningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Genom den här nyheten vill FTX förbättra sin redan etablerade derivatverksamhet genom att erbjuda användarna ett säkert men ändå enkelt sätt att finansiera sina handelskonton. FTX stödde endast banköverföringar och kreditkort innan PayPal-insättningsfunktionen integrerades. Som förväntat var dessa alternativ inte lika flexibla som PayPal och stödde bara en handfull fiatvalutor.

Ger krypto en chans att bli mainstream

Genom att förse FTX-användare med en säker fiat-ramp, banar PayPal väg för ytterligare kryptoantagande. Den här nyheten kommer efter att PayPal tillkännagav att de officiellt stigit ombord på kryptotåget i oktober förra året. PayPal överraskade många genom att låta sina amerikanska användare börja köpa, hålla och sälja fyra kryptovalutor – Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH) och Litecoin (LTC).

PayPals VD, Dan Schulman, kommenterade då att:

Vår globala räckvidd, digitala betalningsexpertis, dubbelsidiga nätverk och rigorösa säkerhets- och efterlevnadskontroller ger oss möjligheten och ansvar för att underlätta förståelsen, inlösningen och interoperabiliteten hos dessa nya utbytesinstrument.

Schulman tillade att PayPal ser fram emot att arbeta med berörda myndigheter för att hjälpa till att forma den roll som digitala valutor kommer att spela för att störa de globala finans- och handelssektorerna.

Även om denna tjänst var begränsad till endast amerikanska medborgare vid lanseringen, försöker PayPal nu att utöka sitt kryptoerbjudande till Storbritannien. Jonathan Auerbach, PayPals verkställande chefsstrategi och tillväxtchef, avslöjade dessa planer under företagets evenemang Investor Day 2021. Enligt honom kommer tjänsterna att börja erbjudas i Storbritannien de närmaste månaderna.

Tips: letar du efter en app för att investera smartare? Handla säkert genom att registrera dig med vårt föredragna val, eToro: besök & skapa konto