Brittiska Argo Blockchain börjar betala sin VD i BTC

Författad av: Jinia Shawdagor
mars 4, 2021
  • Alternativet att få löner i BTC är också öppet för andra Argo Blockchain-anställda.
  • Argo Blockchain kommer att använda Satstreet's Bitcoin Saving-tjänst för att konvertera fiatlöner till BTC.
  • Företaget installerade också ytterligare 4 500 Bitmain Antminer S19 och S19 Pro-mining-riggar.

Argo Blockchain, ett krypto-mining-företag som är baserat i London, har börjat betala sin VD, Peter Wall, i Bitcoin (BTC). Ett pressmeddelande avslöjade denna nyhet den 3 mars och noterade att denna förändring trädde i kraft den 1 mars. Detta betalningsalternativ är också tillgängligt för andra anställda i företaget som vill få hela eller delar av sina löner i BTC.

Enligt pressmeddelandet kommer Argo att använda Bitcoin Saving-tjänsten som tillhandahålls av Toronto-baserade Satstreet Exchange för att konvertera lönerna till anställda som beslutar att acceptera löner i BTC. Enligt uppgift kommer företaget att konvertera lönerna till den dagliga marknadskursen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Wall kommenterade tillkännagivandet:

Jag är glad att Argo har följt upp ytterligare en rekordmånad för både mining-intäkter och -vinster. En mining-marginal på 81% är helt fantastisk, och vi fortsätter att lägga till vår BTC HODL. Jag är också glad över att vi är det första börsnoterade företaget som vi känner till som betalar sin VD i Bitcoin.

Tidigare sa Elon Musk, grundaren av Tesla och SpaceX, att han aldrig skulle säga nej till att få betalt i BTC. Twitters CFO, Ned Segal, nämnde att företaget överväger att betala sina anställda i BTC.

Fördubbling av miningen

I pressmeddelandet avslöjade Argo att man lyckats bryta 129 BTC i februari, vilket var en betydande ökning från 93 BTC i januari. Företagets totala BTC-avkastning hittills ligger på 222 BTC. Dess mining-intäkter ökade från 1,8 miljoner pund i januari till 3,1 miljoner pund i februari.

Bitcoin behåller det momentum som förde upp priset hela vägen till 41 773 pund, vilket fått Argo att besluta att installera 4 500 ytterligare Bitmain Antminer S19 och S19 Pro-mining-riggar, som nu tagits i drift. Genom denna installation har företaget ökat sin kapacitet till 1 075 petahash för brytning av BTC och andra SHA-256-kryptovalutor. Därtill har Argos mining-gård ytterligare 280 Megasols för att mina kryptovalutor baserat på equihash-algoritmen.